Today.ua

Схуднення без шкоди: ТОП-5 продуктів, від яких варто негайно відмовитися

Для того, щоб схуднути, в першу чергу слід прибрати зі свого раціону ті продукти, які на перший погляд здаються корисними, однак в процесі схуднення вони вам заважають.

Яблука і груші

У цих фруктах дуже багато фруктози, яка спричиняє процеси бродіння в організмі. Причому іноді ці відчуття непомітні для людини, проте цукор, який при вживанні потрапляє в печінку, призводить до того, що фруктоза перетворюється в жирові клітини, які поширюються по всьому тілу.

Капуста

Брокколі, брюссельська капуста, цвітна капуста містять рафінозу, різновид цукру, який вкрай важко розщеплюється організмом та гальмує схуднення. У сирому вигляді всі види капусти підсилюють газоутворення, тому цей овоч краще відварювати.

Молоко

Від лактози збільшується газоутворення і погіршується травлення. Крім того, у молочних продуктів високий инсулінемічний індекс, вище, ніж у багатьох вуглеводних продуктів. При цьому, відмовлятися від молочки під час схуднення не варто. За словами дієтологів, сир, наприклад, допомагає позбутися зайвих кілограмів, так як взаємодія кальцію з незамінними амінокислотами більш інтенсивно впливає на жировий обмін.

Хліб

Хліб спричиняє додаткове вироблення інсуліну, інсулін розщеплює цукор і перетворює його в жирові відкладення. Про користь клітковини, яка міститься в хлібі, сперечатися не можна. Однак, знайти її можна і в натуральних продуктах — моркві, яблуках, бананах, полуниці. Якщо хочеться хліба, замініть білий батон на цільнозерновий хліб. Це ніяк не відобразиться на вашому схудненні.

Бобові

Бобові, на думку деяких вчених, викликають метеоризм, який заважає схудненню. Крім того, білок бобових засвоюється лише на 65-70%, порівняно з білком тваринного походження (м'ясо, яйця), який засвоюється на 90-95%. Тому всі сушені бобові треба готувати, попередньо замочивши їх на 18 годин у воді.

Раніше повідомлялося, що для швидкого і ефективного схуднення важливо контролювати свій водний баланс, і випивати не менше 1,5 л чистої негазованої води на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ