Today.ua

Що їсти при підвищеному тиску: лікарі назвали рецепт корисної страви

Підвищений тиск є доволі розповсюдженою проблемою серед українців. Втім, за словами лікарів, якщо належним чином харчуватись та вести здоровий спосіб життя, можна нормалізувати тиск.

Так, краснодарський лікар Родіон Іщенко розповів про рецепт дієтичного супу, який позбавить від несподіваних нападів гіпертонії і мігрені.

Мова йде про гречаний суп, який готується на овочевому бульйоні. Гречана крупа є цільнозерновий культурою, збагаченою поживними речовинами, серед яких наступні:

За словами лікаря, гречаний суп для гіпертоніків здатний знизити рівень холестерину, вивести надлишки рідини з організму, покращити роботу серцево-судинної системи і травлення. Такі властивості страви допомагають відновити гарний обмін речовин для нормалізації тиску, адже таким чином можна позбутися зайвої ваги і поліпшити еластичність судин.

Також лікар нагадав про користь овочевого бульйону, адже ця дієтична основа допоможе правильному функціонуванню організму. Такий вітамінний заряд здатний відновити нормальний тиск і підтримувати його в нормі.

Нагадаємо, раніше дослідники з австралійського університету Ла Троб вивчили вплив трав і спецій на артеріальний тиск і з’ясували, що смакові добавки до їжі і приправи можуть позбавити людину від гіпертонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ