Сало вважається дуже калорійним продуктом, вживання якого провокує появу зайвої ваги. Але медики зазначають, що при правильному вживанні сало не тільки не нашкодить фігурі, а ще й принесе користь здоров'ю.
Звичайно, якщо наїдатися салом досхочу, то зайві калорії справді відкладуться на стегнах і животі. Але це стосується не тільки сала, а і будь-якої іншої їжі.
Дієтолог Людмила Денисенко радить людям, що страждають від надмірної ваги, їсти сало в помірних порціях по 2-3 рази на тиждень. При цьому порція сала має бути не більше 30 грамів.
У складі цього продукту є жиророзчинні вітаміни A, D і E. Крім того, сало на 40% складається з ненасичених жирних кислот, які, потрапляючи в організм, виводять токсини.
Дієтолог також зазначила, що регулярне вживання сала є чудовою профілактикою онкологічних захворювань, це жовчогінний продукт, який позбавляє від закрепів і дискінезій жовчного міхура.
Нагадаємо, також раніше медики довели користь сала, з’їденого зранку. За словами експертів, близько 10-30 грамів сала допоможуть очистити судини і перешкодять утворенню атеросклеротичних бляшок.