Сало - ситний продукт, який входить до складу багатьох закусок. Скоро Великдень, а значить, саме час скласти святкове меню. Однією зі страв на великодньому столі може стати пікантний рулет із сала, який готується дуже швидко. Це справжній делікатес, який і виглядає привабливо, і за смаком не буде поступатися іншим великоднім стравам.
Рецепт рулету з сала на закуску
Інгредієнти:
- Сало — 1 кг;
- Лушпиння від цибулі — 150 грам;
- Часник — 1 невелика головка;
- Морква — 1 штука;
- Лавровий лист — 3 штуки;
- Сіль, перець — за смаком.
Беремо смачне сало, миємо й сушимо його, а потім ріжемо на пластинки.
Зрізаємо з сала шкірку, солимо, перчимо і натираємо сало часником.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Кладемо в каструлю цибульне лушпиння, заливаємо водою і ставимо кипіти на плиті.
У цей час ріжемо на маленькі шматочки моркву і викладаємо поверх пластин з сала. Кожну частину сала звертаємо в рулетик і зав'язуємо ниткою.
Складаємо наші рулетики в каструлю, засипаємо сіллю, додаємо лавровий лист. Заливаємо сало відваром з цибулі, попередньо процідивши.
Ставимо каструлю на плиту і варимо рулети з сала 1 годину.
Дістаємо сало, охолоджуємо і ставимо в холодильник.
Перед подачею на святковий стіл, треба з кожного рулетика зняти нитки, нарізати і викласти на тарілку. Можете прикрасити страву зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати на сніданок яєчню з салом нашвидкуруч.