Сало на Великодньому столі: як приготувати пікантну закуску

Автор: Лобанова Єлизавета

Сало - ситний продукт, який входить до складу багатьох закусок. Скоро Великдень, а значить, саме час скласти святкове меню. Однією зі страв на великодньому столі може стати пікантний рулет із сала, який готується дуже швидко. Це справжній делікатес, який і виглядає привабливо, і за смаком не буде поступатися іншим великоднім стравам.

Сало на Великодньому столі: як приготувати пікантну закуску  - today.ua

Рецепт рулету з сала на закуску

Інгредієнти:

  • Сало — 1 кг;
  • Лушпиння від цибулі — 150 грам;
  • Часник — 1 невелика головка;
  • Морква — 1 штука;
  • Лавровий лист — 3 штуки;
  • Сіль, перець — за смаком.

Сало на Великодньому столі: як приготувати пікантну закуску

Беремо смачне сало, миємо й сушимо його, а потім ріжемо на пластинки.

Зрізаємо з сала шкірку, солимо, перчимо і натираємо сало часником.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Кладемо в каструлю цибульне лушпиння, заливаємо водою і ставимо кипіти на плиті.

У цей час ріжемо на маленькі шматочки моркву і викладаємо поверх пластин з сала. Кожну частину сала звертаємо в рулетик і зав'язуємо ниткою.

Складаємо наші рулетики в каструлю, засипаємо сіллю, додаємо лавровий лист. Заливаємо сало відваром з цибулі, попередньо процідивши.

Ставимо каструлю на плиту і варимо рулети з сала 1 годину.

Дістаємо сало, охолоджуємо і ставимо в холодильник.

Перед подачею на святковий стіл, треба з кожного рулетика зняти нитки, нарізати і викласти на тарілку. Можете прикрасити страву зеленню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати на сніданок яєчню з салом нашвидкуруч.

Головне