Традиційний салат "Мімоза" багато хто готує не тільки на святковий стіл, а й просто на обід чи вечерю. У класичний рецепт входять рибна консерва, яйця, морква, картопля та майонез. Однак, ви можете замінити будь-який з інгредієнтів або додати продукти, які ви любите, і від цього салат не стане гіршим. Ми розповімо, як приготувати салат "Мімоза" з тунцем, зеленою цибулею та натуральним йогуртом замість майонезу.
Салат "Мімоза"
Інгредієнти:
- тунець консервований – 170 г
- яйця – 2 шт.
- зелені яблука – 1 шт.
- цибуля зелена – пучок
- сметана, йогурт - для соусу
Яйця відваріть та натріть на великій тертці.
Яблуко також очистіть і натріть на тертці. Цей інгредієнт додасть салату нотки свіжості та пікантності.
Цибулю дрібно наріжте.
Викладаємо всі інгредієнти шарами: спочатку тунець, потім яйце, яблуко, яйце, цибулю і кожен шар промазуйте йогуртом змішаним зі сметаною. Верхній шар салату потрібно ретельно змастити соусом.
Щоб салат просочився, його потрібно поставити в холодильник хоча б на кілька годин.
Подавайте салат "Мімоза" на стіл, і смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати вінегрет за рецептом Євгена Клопотенка із запечених овочів.