Today.ua

В Україні закривають нічні клуби: Кабмін прийняв вольове рішення через коронавірус

В Україні закривають нічні клуби. Закривають їх, звісно, не назовсім і не на цілу добу. Проте вночі вони не працюватимуть.

Через новий сплеск захворювань на коронавірус Кабмін прийняв вольове рішення – заборонити роботу нічних клубів після 23:00. Таке рішення було ухвалене вчора, 8 липня. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Питання виникло з приводу неузгодженості багатьох пунктів, які приймалися щодо обмежень для закладів культури і, наприклад, розважальних нічних клубів. Ми всі бачимо, як вони працюють вночі, ніщо їм не заважає", - висловився міністр.

Він також нагадав, що для інших установ, які належать до галузі культури, залишаються також обмеження по часу роботи – до 22:00. При цьому в кінотеатрах і театрах глядачів потрібно розсаджувати в шаховому порядку, щоби дотримуватися соціальної дистанції.

Втім, незважаючи на розпорядження Кабінету міністрів, далеко не всі нічні заклади квапляться його виконувати. Так, сьогодні, вже в половині першого ночі Telegram-канал "Легітимний" передав привіт меру Одеси Геннадію Труханову та голові Одеської ОДА Максиму Куцию: в Одесі усі нічні заклади продовжували працювати.

"В Одесі всі нічні клуби працюють. Ібіца звичайно не битком, але двіжняк йде, музло рубає, дівчатка танцюють, МС зазиває", - пише Telegram-канал.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Конституційний суд України може визнати незаконним введення карантину в Україні. Нібито Кабмін не мав права запроваджувати його без узгодження з парламентом і президентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ