Today.ua

Вчені розповіли, в чому небезпека рису для здоров'я

В тому, що рис – корисний злак, майже ніхто не сумнівається. Але міжнародна група вчених прийшла до висновку про те, що в цій крупі можуть міститися токсини, а якщо точніше – миш'як.

Про своє відкриття фахівці розповіли в ході конференції Товариства аналізів ризиків, що відбулася в Новому Орлеані. Вчені провели систематичну оцінку з приводу того, як багато миш'яку присутнє у складі рису, а також в яких кількостях він потрапляє в організм споживачів.

Вчені розповіли, що миш'як в рис потрапляє з водопровідною водою. Ця речовина здатна спровокувати цілий ряд небезпечних захворювань. Фахівці провели аналіз 143-х наукових робіт, присвячених метаболізму миш'яку, і зробили на їх основі власні висновки.

Токсини містяться в м'якоті рису у вигляді неорганічних сполук. Близько 80 відсотків миш'яку потрапляє в зерна з води, а після перетравлення їжі ця отрута затримується в організмі. Біологи поставили перед собою завдання з'ясувати, які сорти рису містять у своєму складі миш'як. Допомогу спеціалістам у цьому нададуть їх колеги з країн Азії, де рис складає основу раціону харчування.

Якщо ви любите рис, то купуйте в магазинах і на ринках такий продукт від найбільш відомих виробників, щоб убезпечити себе і своїх близьких. З цієї крупи можна приготувати чимало смачних страв, у тому числі – легкий салат з тунцем. Ознайомтеся з нашим рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ