Today.ua

Сам собі лікар: як швидко очистити організм від токсинів

За виведення токсинів з організму, як відомо, відповідає печінку. Якщо цей орган не витримує ритму і способу життя, він починає давати збої, через що самопочуття погіршується. Як зрозуміти, що прийшла пора проводити детокс?

Збільшення ваги без видимої причини

Якщо пошкоджена печінка, вона перестає справлятися зі своїми функціями. В результаті токсини перетворюються на жирові клітини. Науково доведено, що 60 відсотків людей із зайвою вагою страждають жировим гепатозом цього органу.

Алергія

Млява печінка не в змозі виробляти антитіла, які покликані боротися з алергенами. Не треба бути лікарем, щоб розуміти: якщо в організмі присутні токсини, то алергії не минути.

Хронічна втома

Люди з токсинами в організмі відчувають стан хронічної втоми. Цей симптом у таких випадках вважається найбільш поширеним. У м'язах порушується процес обміну речовин, настає стомлення і з'являються больові відчуття. Якщо імунна система підключається до боротьби з шкідливими речовинами в організмі, втома посилюється.

Надмірне потовиділення

Стомлена печінка стає гарячою, з-за чого жар з'являється і у всьому тілі. Щоб охолонути, воно виробляє пот у дуже великих кількостях. Ніякі дезодоранти і антиперспіранти вже не допомагають.

Прищі по всьому тілу

Якщо організм отруєний токсинами, по всьому тілу з'являються прищі та висипи. Боротися з ними за допомогою косметичних засобів марно.

Виявили у себе перераховані вище симптоми? Не переживайте! Краще дізнайтесь про те, як провести детокс в домашніх умовах, використовуючи натуральні продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ