Для того, щоб схуднути і підтримувати результати своєї праці, важливо правильно харчуватися і витрачати все калорії, які були з'їдені за день. Існують правила, як почати ідеально весь день й сформувати свій сніданок.
Щоб знайти схуднення, важливо правильно розподіляти продукти протягом доби. Тоді вага буде знижуватися. Нутриціолог Олена Кален розповіла про ідеальний раціон з ранку.
⠀
За її словами, правильне харчування - це збалансований раціон за білками, жирами, повільними та швидкими вуглеводами. Залежно від того в який період дня вони будуть вжиті в їжу і залежить процес, який називається схуднення, а також утримання ваги.
Як наголошується, всі продукти важливі для організму і насичують його різними поживними компонентами.
⠀
І все ж вранці в їжу краще вибрати повільні та швидкі вуглеводи, оскільки більшість швидких вуглеводів багаті глюкозою і досить калорійні. Організму важливо витратити цю енергію протягом дня, щоб вона не перетворилася в жир і досягалося схуднення. Повільні ж вуглеводи навпаки поступово виділяють глюкозу, і вона встигає засвоїтися, не відкладаючись у вигляді жиру в тілі.
Крупи, горіхи, фрукти, сухофрукти, солодощі, картопля - саме вони найкраще підійдуть для сніданку.
Картопля точно краще завжди в першій половині дня. Багата крохмалем, калорійна, вона може легко перетворитися в жир. Обираючи її в їжу на сніданок, шанси витратити калорії й утримати схуднення набагато вище.
Також повідомляється, що такі сухофрукти як інжир і курага, добре розганяють метаболізм і допомагають перетравлювати їжу протягом дня. Яблука сприяють поліпшенню роботи шлунка і кишківник, тому їх теж краще приймати в їжу в першій половині дня.
Нагадаємо, нещодавно лікарі розповіли про кращий сніданок для гіпертоніків.