Today.ua

Чому воду для чаю можна кип'ятити лише один раз

Ви чули про те, що воду для чаю можна кип'ятити лише один раз? Ці рекомендації фахівців засновані не на рівному місці. З яких причин вони не радять повторювати цю дію?

У воді з-під крана містяться такі шкідливі домішки, як хлор, який надає негативний вплив навіть на шкіру, а про органи травлення і говорити не доводиться. У ній також присутні бактерії, солі та важкі метали: вони викликають різноманітні захворювання і призводять до утворення накипу на стінках чайника.

Під час кип'ятіння бактерії гинуть, а ось хлор утворює різні сполуки, причому, чим довше вода кипить, тим більше з'являється таких сполук. Під час кип'ятіння у воді з'являються канцерогени, які шкодять організму людини і руйнують нервову систему дітей. В результаті вода стає мертвою, але пити її можна. А от якщо ви будете кип'ятити раз за разом одну й ту ж воду, то ніякої користі вона вам не принесе.

Кип'ячена вода менш небезпечна для людського організму, ніж кип'ячена. Отже, якщо ви закип'ятіть її лише одного разу, то ніякої шкоди вашому організму вона не заподіє. Перед тим, як заварити каву і чай, наповнюйте чайник свіжою водою, і не забувайте чистити його від накипу.

Вода допомагає позбутися зайвих кілограмів. Дієтологи назвали сім причин, за якими слід регулярно пити воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ