Today.ua

«Не голодати»: дієтолог розповіла, скільки потрібно їсти для схуднення

Щоб розігнати метаболізм та схуднути, не можна давати організму зголодніти. Харчуватися важливо 4-5 разів на день невеликими порціями: по 250 г на сніданок і вечерю, 300 г - на обід.

До такого висновку прийшла дієтолог Наталія Котельникова, яка з'ясувала, скільки треба їсти, щоб отримати схуднення.

«Про норму калорій можна забути. Головне дотримуватися розміру порції та орієнтуватися, які продукти їсти в першій половині дня, а які після обіду. Основне завдання - нормалізація метаболізму, тобто «навантажити» кишківник роботою, щоб не морити себе голодом і їсти кожні 3 години », - розповіла фахівець.

Інші експерти з харчування при цьому радять, щоб забезпечити схуднення, снідати, обідати, вечеряти в один і той же час, не забувати про другий сніданок і перекус після обіду.

Перший прийом радять здійснити через годину після пробудження, а натщесерце випити 1-2 склянки очищеної води, щоб «запустити» роботу травної системи. Вечеряти важливо мінімум за 3 години до сну.

Отже, 850 г їжі це добова норма для правильного метаболізму.

Що стосується фруктів, то це неодмінна умова правильного харчування і вони допомагають знайти схуднення, але від них варто відмовитися ввечері. Зелені ж овочі збагачують організм клітковиною, їх можна їсти незалежно від часу доби. Червоні овочі, для нормальної дози крохмалю, краще не їсти ввечері. Каші, хліб і лаваш підійдуть для сніданку та обіду. Молочні продукти краще залишити для першої половини дня, а кисломолочні - для другого перекусу. Але ввечері від цих продуктів потрібно відмовитися, щоб на ранок не прокинутися з набряками на обличчі.

Для будь-якого прийому їжі підійдуть нежирне м'ясо, риба і яйця.

Дієтолог переконливо радить не допускати голод і втамовувати його горіхами або сухофруктами, але такі перекуси теж використовувати тільки до обіду.

Можна стверджувати, що замість дієт «завоювати» схуднення та утримати вагу допоможе правильно налаштований обмін речовин. Для цього важливо їсти протягом дня невеликими порціями, пити багато чистої води мінімізувати вживання солодкого і мучного.

Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, як схуднути на супах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ