Today.ua

Напій, здатний захистити легені від атаки коронавірусу: доступно і безпечно

Напій, який здатний потіснити позиції навіть коронавірусу, виявляється, зовсім простий у приготуванні. При цьому він здатний захистити наші легені не гірше від медичних препаратів, проте, на відміну від фармацевтичних продуктів, він не дає шкідливої "побочки".

В період розгулу коронавірусу, та й не лише його, а й інших вірусних інфекцій, дуже важливо зміцнювати імунітет. Звичайно, це не врятує від інфікування вірусом, як стверджують деякі "знавці", проте профілактика зміцнить нашу імунну систему і дозволить перенести хворобу набагато легше.

Лікарі рекомендують зараз пити якомога більше рідини, особливо у вигляді гарячих чаїв. Одним з таких безцінних імуностимулюючих напоїв є чай з куркумою.

Куркума використовується як приправа у багатьох стравах, проте напої з неї не практикують широко, а даремно, бо такий напій може стати панацеєю від багатьох серйозних захворювань. Особливо благотворно він впливає на легені.

Куркумін, що входить до складу куркуми, може захистити наші легені від фіброзу, який виникає після опромінення, хіміотерапії і просто ураження органів дихання різними токсинами.

Куркумін також захищає легені від хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ), алергічної астми та гострого респіраторного дистрес-синдрому. Він навіть є потужним профілактичним засобом від раку легенів. При ХОЗЛ, кажуть фахівці, чай з куркуміном пригнічує запальні процеси в легенях і, відповідно, полегшує симптоми.

Загалом, куркумін можна по праву вважати вартовим, який захищає наші легені в будь-якій складній ситуації. І хоча битви за легені із вірусом, що потрапив в організм, не уникнути, все ж куркумін може стати для кожного з нас надійним союзником у цьому поєдинку.

Крім легенів, куркумін також захищає від ожиріння печінку і є відмінною профілактикою від хвороб товстого кишечника.

Нагадаємо, куркума також входить до складу вітамінного напою, який рекомендують заварювати і пити для зміцнення імунітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ