Маринована червонокачанна капуста: через 4 години можна подавати на стіл

Автор: Марченко Любов

Маринована червонокачанна капуста - одна з тих страв, які завжди доповнять будь-який стіл. Вона практично не приїдається. А завдяки її насиченому кольору та чудовому пряному смаку таку капусту не соромно подати на стіл, коли в дім завітали гості.

Маринована червонокачанна капуста: через 4 години можна подавати на стіл - today.ua

У народі таку капусту нерідко називають фіолетовою або синьою, адже насправді її колір ближчий до цих складових спектру. Але в будь-якому випадку на столі вона виглядає виграшно, та й на смак не підкачає. До того ж, ця страва має ще одну перевагу: для її приготування не потрібно багато часу. В обід можна замаринувати, а вже на вечерю можна влаштовувати дегустацію.

Інгредієнти для маринованої капусти:

  • червонокачанна капуста – 600 г;
  • морква – 1 шт. середньої величини;
  • часник – 2 великі зубчики;
  • сіль – 0,5 ст. ложки.

Інгредієнти для маринаду:

  • цукор – 1 ст. ложка;
  • коріандр (зерна) – 1 ч. ложка;
  • лаврове листя – 1 штука;
  • чорний перець (горошок) – 8 штук;
  • насіння кропу – 1 ст. ложки.
  • вода – 250 мл;
  • яблучний оцет – 50 мл.

Маринована червонокачанна капуста: через 4 години можна подавати на стіл

Приготування

Капусту шинкуємо якомога тонше. Червонокачанна капуста жорсткіша за білокачанну. Тому вона потребує тоншої нарізки. Моркву натираємо на великій тертці, додаємо до капусти. Туди ж, до капусти, йдуть подрібнений часник і сіль. Все це ретельно перемішуємо та приступаємо до приготування маринаду.

Маринад готуємо в окремому посуді. Додаємо у воду всі інгредієнти, окрім оцту. Доводимо до кипіння і даємо рідині покипіти зовсім недовго - близько 2 хвилин. Потім вливаємо туди оцет і чекаємо, доки знову закипить.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Як тільки маринад з оцтом закипів, одразу знімаємо його з вогню та гарячим вливаємо у посуд з капустою. При цьому маринад проціджуємо через друшляк, щоб туди не потрапили прянощі. Вони вже віддали маринаду свій аромат і присмак, і вони більше не потрібні капусті.

Заливши капусту маринадом, все ретельно перемішуємо і чекаємо, доки охолоне. Потім ємність із капустою ставимо в холодильник на 3-4 години.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Після цього маринована капуста готова до дегустації. Ви не розчаруєтесь!

Нагадаємо, з білокачанної капусти з борошном можна приготувати котлети, які на смак не відрізнити від м'ясних.

Головне