Ліниві біляші для вашої родини: готуються і з'їдаються швидко

Автор: Марченко Любов

Ліниві біляші – страва, яке не потребуватиме від вас багатогодинного стояння на кухні. Водночас, завдяки соковитому ніжному смаку, вона стане однією з улюблених для вашої родини. Такі біляші доволі прості в приготуванні і вимагають набагато менше часу, ніж біляші традиційні. Отже, приступаємо до приготування.

Ліниві біляші для вашої родини: готуються і з'їдаються швидко - today.ua

Інгредієнти:

  • яловичий фарш — 500 грамів (можна успішно спробувати і з іншим, просто в класичному рецепті він яловичий – очевидно через те, що страва прийшла зі східної кухні, де переважає іслам);
  • борошно — 350 грамів;
  • кефір (обов'язково кислий, 2,5% жирності мінімум) — 450 грамів;
  • 1 велика цибулина;
  • 3-4 великих зубчики часнику;
  • рослинна олія;
  • сіль за смаком (орієнтовно 1,5 чайної ложки);
  • 1 чайна ложка соди;
  • чорний перець за смаком.

Готуємо начинку

Цибулю і часник подрібнюємо та розбиваємо в пюреподібну кашку будь-яким доступним способом. Найкраще, звичайно, скористатися блендером, проте можна і на м'ясорубці або тертці. Додаємо отриману кашку в підготовлений фарш і гарненько все перемішуємо.

Готуємо тісто

Будемо замішувати тісто на кефірі. Він повинен бути не холодним, а кімнатної температури. Додаємо в кефір сіль і соду (сіль можна не всю відразу) і ретельно збиваємо – так, щоб на кефірі утворилася піна.

Просіяне борошно додаємо в кефір – не все відразу, а порціями, щоби все добре розмішати до однорідної маси. У результаті має вийти липке тісто середньої густоти.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

З'єднуємо тісто і фарш

Розмішуємо все так, щоби фарш розподілився по тісту рівномірно.

Приступаємо до смаження

Ліниві біляші для вашої родини: готуються і з'їдаються швидко

Змочуємо Руки у воді, щоб заготовки біляшів менше до них прилипали. Формуємо руками коржі з отриманої суміші і відправляємо їх по черзі на сковорідку з розігрітою олією. Олії потрібно стільки, щоби біляші були в неї занурені на половину своєї товщини.

Обсмажуємо їх із двох боків, поки вони не стануть рум'яними.

Можна подавати на стіл

Такі соковиті біляші можна їсти і без будь-яких додаткових продуктів. Однак зі сметаною буде ще смачніше. А якщо ви хочете вразити своїх домашніх повним смаковим нокаутом, можна приготувати соус на основі сметани, змішавши її з будь-якою дрібно нарубаною зеленню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Такі біляші можна також запекти в духовці, якщо ви не любите смаженого.

Ще можна порадувати своїх домашніх омлетом у тонкому лаваші. У такій страві завжди є варіативна складова, і це робить її практично універсальною.

Головне