Запасливі і раціональні господарі роблять заготовки про запас. Але завжди слід пам'ятати про те, що не всі продукти піддаються тривалому зберіганню. Які з них псуються при заморожуванні?
Картопля
При сильному охолодженні з цього овоча виділяється крохмаль, із-за чого він спочатку твердне, а після розморожування перетворюється в кисіль, позбавлений смаку, аромату і, звичайно ж, вітамінів. Те ж саме стосується і відвареної картоплі.
Консерви
Відправляти їх в морозильник немає ніякого сенсу. Консерви – це ті продукти, які чудово почувають себе при кімнатній температурі. Поставте їх у прикомірок або шафу, де вони проведуть без шкоди для смаку і свіжості не менше (і не більше) трьох років.
Цибуля і часник
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Всім нам доводилося купувати цибулю і часник на вулиці під час морозів. Вдома ми виявляли, що ці продукти позбавлені властивого їм смаку. Якщо ви хочете зберегти їх надовго, то залиште в приміщенні.
Помідори
Ці овочі, так само, як цибуля і часник, довше збережуть свою свіжість, якщо ви залишите їх при кімнатній температурі. У помідорах багато води, тому при розморожуванні вони перетворяться на кашу, яку ви не зможете додати в салат, ні на стіл порізати.
Слабоалкогольні напої
Міцні напої прийнято охолоджувати перед вживанням. До легкого алкоголю ці рекомендації не стосуються. По-перше, вони втратять смак, а, по-друге, пляшки з рідиною можуть вибухнути.
Кожний продукт харчування має потребу в правильному зберіганні. Дізнайтеся подробиці з нашого матеріалу.