Для більшості господинь питання про те, що приготувати на вечерю для родини – головний біль. Але існують такі рецепти, які підходять як дорослим, так і дітям. Одним з них, різотто з грибами, ми й поділимося.
Інгредієнти
- 1 склянка рису;
- 4 склянки курячого бульйону;
- 300 грамів печериць;
- 1 цибулина середнього розміру;
- 3 зубчики часнику;
- 1 столова ложка рослинної олії;
- чверть склянки білого сухого вина;
- 4 столових ложки вершкового масла;
- чверть склянки тертого пармезану;
- свіжа петрушка за смаком;
- сіль і чорний перець за смаком.
Приготування
Якщо у вас немає готового курячого бульйону, використовуйте бульйонний кубик. Ретельно вимиті гриби наріжте, розтопіть дві столові ложки вершкового масла, перелийте його в сотейник і відправте туди гриби, обсмажте їх, щоб вони стали м'якими, а потім перекладіть їх в окремий посуд.
Вилийте в сотейник одну столову ложку рослинної олії, нагрійте її на вогні, дрібно наріжте цибулю і часник, перекладіть їх туди і злегка обсмажте. Потім покладіть в сотейник рис і обсмажте разом з часником і цибулею.
Вимийте і подрібніть зелень, натріть сир, а в рис, що нудиться на вогні, вилийте вино. Курячий бульйон розігрійте і вливайте його маленькими порціями протягом 15 хвилин, кожен раз розмішуючи. Якщо рис ще сирий, то додайте трохи кип'яченої води.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вимкніть вогонь, коли рис приготуватися, і відправте на нього дві столові ложки вершкового масла, петрушку, сир і гриби. Перемішайте блюдо і спробуйте на смак. При необхідності посоліть.
Вченим вдалося з'ясувати, що рис може бути небезпечним для вашого здоров'я. Дізнайтеся подробиці з нашого матеріалу.