Today.ua

Як приготувати смачний грибний крем-суп і суп-пюре: швидкі рецепти

Грибний суп готується як зі свіжих грибів, так і з сушених - рецепти такі, що можна зробити крем-суп, а можна - суп-пюре.

Як свідчать рецепти, між крем-супом і супом-пюре є одна, але дуже важлива відмінність - після приготування інгредієнтів для першого виду супу на етапі збивання вливають жирні вершки, а в інгредієнти для другого потрібно додати бульйон.

Пропонуємо вам смачні та швидкі рецепти.

Грибний суп-пюре - з плавленим сиром і сушеними грибами

Інгредієнти:

Як приготувати страву:

Натріть моркву, а цибулю - поріжте дрібними кубиками. Підсмажте овочі та відправте в каструлю. Після цього додайте  очищену і порізану картоплю, влийте бульйон і все посоліть та поперчіть.

Гриби замочіть, а потім промийте, наріжте і відправте до решти інгредієнтів. Простий грибний суп із сушених грибів потрібно варити до того моменту, поки не звариться картопля.

Далі подрібніть інгредієнти супу блендером. Поріжте або натріть плавлений сир і відправте до них. Потім все можна ще раз збити блендером або просто ретельно перемішати, щоб маса стала однорідною.

Швидкий суп-пюре грибний буде набагато смачніше, якщо його подати з сухариками. Сухарики можна купити або приготувати вдома. Суп можна прикрасити зеленню.

Грибний крем-суп з печериць


Інгредієнти:

Як приготувати:

Покладіть філе в каструлю, залийте водою, покладіть очищену цибулю та очищену моркву і відваріть бульйон. М'ясо повинно бути майже готовим. За 5 хвилин до кінця приготування бульйону покладіть в каструлю лавровий лист, а потім не забудьте витягнути.

Тепер цибулю очистіть і поріжте дрібними кубиками. Візьміть сковороду, розігрійте на ній вершкове масло, а потім обсмажте цибулю до золотистої скоринки.

Щоб крем-суп грибний вийшов насиченим, головне - не пошкодувати основного інгредієнта - печериць, і правильно з ними впоратися. Наріжте гриби скибочками та обсмажте з цибулею протягом 5 хвилин, потім трохи протушкуйте й знову обсмажте - повинна піти зайва рідина. Приготовлені гриби пересипте на тарілку і дайте їм охолонути.

Витягніть філе з бульйону, наріжте невеликими шматочками та обсмажте на олії. Додайте до філе приготовані гриби, трохи бульйону, вершки, всипте сіль і все протушкуйте. Після цього відправте в бульйон картоплю, доведіть до готовності, посоліть і поперчіть.

Смачний грибний суп з печерицями майже готовий - додайте в бульйон з картоплею потушені інгредієнти, все перемішайте, відправте ще й подрібнений плавлений сирок і проваріть протягом 2 хвилин.

Проварені інгредієнти збийте блендером, додайте ще трохи вершків і знову все збийте. Готовий суп прикрасьте подрібненою зеленню. Страву можна подати з часниковими сухариками.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялися рецепти салатів для економних та тих, хто худне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ