Макарони - це продукт, який багатьох рятує, коли хочеться їсти, а в холодильнику порожньо. Достатньо зварити макарони, додати соус, і у вас готовий прийом їжі. Однак, і в цьому процесі деякі стикаються зі складнощами. Наприклад, макарони при варінні можуть злипатися. Але цього не можна уникнути.
Так, багато господинь додають у воду при варінні макаронів олію, нібито, щоб вони не злипалися. Однак щільність олії менша за щільність води, тому олія просто підніметься нагору, замість того щоб обволікати макарони. Тому додавання олії – це не гарантія того, що макарони не злипнуть. А отже, немає сенсу його додавати.
Важливо при варінні макаронів звертати увагу на інше. Дотримуйтесь пропорції крупи та води, і тоді все вийде.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
На 1 л води візьміть 100 г макаронів та 10 г солі. Дізнатись, скільки варити макарони, можна на упаковці. Так, ця інформація справді важлива. Адже деякі сорти варяться 5-6 хвилин, а деякі 10-12 хвилин. Якщо ви любите макарони "al dente", віднімайте від вказаного часу приготування 1-2 хвилини.
Щоб макарони не злипалися, необхідно варити їх у великій каструлі та на сильному вогні. Сіль додайте наприкінці варіння.
Раніше повідомлялося, що супермаркети в Україні оновили ціни на макарони та інші крупи у середині жовтня.