Today.ua

Як схуднути і утримати вагу: дієтологи розробили унікальний метод харчування

Найкращою тактикою для схуднення німецькі вчені вважають вибір так званої переривчастої дієти, або інтервального голодування. Саме цей метод харчування допоможе не лише скинути зайву вагу, але і в майбутньому утримати її. А комусь може вдасться таким чином схуднути назавжди.

Інтервальне голодування включає в себе кілька схем на вибір - 8 годин "можна" їсти все і 16 годин "не можна", або 5 днів без обмежень і 2 дні дієти. Також можна 15 днів голодувати і 5 днів ні в чому собі не відмовляти.

Всі вищеперелічені варіанти показали себе ефективними на практиці. Люди, що худнули таким чином, втратили левову частку вісцерального жиру і жирових відкладень у печінці.

Найкращим варіантом інтервальної дієти фахівці вважають 5:2. Дієта була розроблена спеціально для людей, які люблять поїсти і не хочуть себе особливо обмежувати.

Її суть у тому, що п'ять днів на тиждень ви харчуєтеся як зазвичай, а два дні обмежуєте калорійність раціону. Жінкам слід з'їдати не більше 500 ккал, чоловікам - 600 ккал. Головне, стежити за калорійністю, спеціально обмежувати себе не варто.

Не діліть дозволений обсяг їжі більше ніж на два прийоми. Краще харчуватися 1-2 рази в день і робити між прийомами їжі велику перерву, ніж їсти п'ять разів на день по 100 ккал. Суть інтервальної системи — дати організму перепочинок в перетравленні їжі, завдяки чому настане ефект схуднення. Ідеальний варіант — невеликий сніданок і легка вечеря. Або вибирайте один прийом їжі: обід, сніданок або вечерю.

Раніше повідомлялося, як на кефірно-гречаної дієті схуднути за місяць на 10 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ