З настанням літа на прилавках магазинів і ринків з'являються улюблені багатьма овочі – кабачки. Вони приносять велику користь здоров'ю, так як містять у своєму складі вітаміни і мікроелементи, такі як калій, кальцій, фосфор, магній і залізо. Тим не менш, деяким людям вживати їх в їжу категорично не рекомендується.
Відразу відзначимо, що готувати цей овоч слід виключно на доброякісному рослинному маслі, так як при тепловій обробці він вбирає в себе масла і жири. Це може призвести до погіршення самопочуття, а то й до серйозного отруєння.
Протипоказань до вживання кабачків достатньо. У зв'язку з тим, що в них міститься калій у великих кількостях, виключити цей продукт коштує людям з хронічною нирковою недостатністю. Справа в тому, що солі цієї речовини відкладаються в нирках, що призведе до негативних наслідків, у тому числі – до утворення каменів.
Тим, хто страждає гастритом і виразкою краще відмовитися від кабачків під час загострення захворювання. Не радять лікарі такий продукт і тим, хто має проблеми з жовчним міхуром і печінкою. Для вагітних жінок, особливо тих, у кого спостерігається підвищена секреція шлункового соку, кабачок також – не кращий вибір.
Якщо ви не маєте протипоказань до вживання кабачків, дізнайтеся про те, як приготувати оладки на сніданок. Часу на це буде потрібно мінімум.