Швидке схуднення може негативно вплинути на загальний стан організму. Втрачаючи вагу, наш організм перетворює зайві калорії в жирові молекули і щільно укладає їх в жирові клітини. Як наслідок, жирові клітини розростаються в розмірах, щільно упаковуються, тісно прилягаючи один до одного. Про це розповіла дієтолог Світлана Скосар на своїй сторінці в Facebook.
Експерт детально пояснила, що відбувається при схудненні з жировими клітинами:
- При схудненні відбувається моментальне, різке обмеження калорій, для поповнення енергетичних запасів вуглеводів з їжі не вистачає, тому наш організм дістає жири з клітин;
- Перерозтягнуті клітини, витрачаючи жир, заповнюють його водою, це дає набряклість;
- Якщо ж зігнати і воду, тканини втратять пружність, шкіра провисне, порушиться нормальний обмін речовин, виникнуть проблеми зі здоров'ям;
- Коли дієта припиняється, клітини знову запасаються жирами, і якщо ви не дотримуєтеся принципів здорового харчування, то ризикуєте отримати значно більші обсяги, ніж були раніше.
"Запам'ятовуйте, нормальним для організму вважається такий темп зниження ваги, коли за місяць втсрачається приблизно 2-4 кг ваги, в основному за рахунок жирової тканини", — зазначає дієтолог.
За словами Світлани Скосар, якщо скидати більше, тоді можуть виникнути ускладнення: судинні порушення, збільшиться навантаження на нирки і серце, тощо. Та вага, яка скидається понад зазначених показників, не стосується жирової маси. Швидше за все, це – вода, м'язи, а також цінні для організму речовини.
"Тільки грамотно підібране правильне харчування здатне знизити вагу без шкоди для здоров'я", — резюмувала експерт.
Раніше дієтологи назвали всіма улюблену ягоду, яка гальмує процес схуднення.