“Два задоволення“: пиріжки з тонкого лаваша з начинкою – готуються і з'їдаються за мить

Автор: Марченко Любов

Пиріжки з тонкого лаваша з начинкою стануть знахідкою для будь-якої господині. Вони можуть стати як атрибутом повсякденного столу, так і помітною стравою для святкового застілля. Свою назву вони дістали не випадково. Одне задоволення – їх їсти, а інше – їх готувати. Вони не складні в приготуванні, і освоїти цю нехитру технологію може навіть дитина.

“Два задоволення“: пиріжки з тонкого лаваша з начинкою – готуються і з'їдаються за мить - today.ua

Продукти, що нам знадобляться для приготування пиріжків:

  • тонкий лаваш — 2 упаковки;
  • соняшникова олія для смаження.

Це – обов'язкові компоненти. Що стосується начинки, то вона може бути варіативною – залежно від ваших смакових уподобань. Тут ви можете включати свою фантазію як хочете. Ми ж зараз розглянемо випадок з начинкою з картоплі, сиру і твердого сиру.

Для такої начинки потрібно:

  • по 200 гр вареної картоплі, сиру і твердого сиру;
  • пучок зелені;
  • спеції за смаком, сіль і перець.

“Два задоволення“: пиріжки з тонкого лаваша з начинкою – готуються і з'їдаються за мить

Спосіб приготування

1.Картоплю відварюємо і натираємо її на крупній тертці. Твердий сир натираємо також на крупній тертці. Далі змішуємо натерту картоплю, твердий сир і сир. Додаємо дрібно нарізану зелень, спеції і все перемішуємо.

2.Кожен листок лаваша розрізаємо навпіл – так, щоб із половинок листка можна було зробити конвертики.

Популярні зараз

Skoda представила новий кросовер Kylaq за ціною від $9300

У Мінекономіки заявили, що Україні потрібно ще 4,5 млн працівників

ЗСУ отримають військову форму нового зразка, - Умєров

В Україні запропонували збільшити виплати при народженні дитини

3.Загортаємо заготовлену начинку в лаваш, сформувавши із нього конвертик, обрізаємо зайве тісто.

“Два задоволення“: пиріжки з тонкого лаваша з начинкою – готуються і з'їдаються за мить

4.Обсмажуємо конвертики з двох сторін на соняшниковій олії.

Увага! До цього пункту можна також додати сире яйце. Для того, щоби конвертики трималися міцніше, а самі пиріжки мали яскравий "сонячний" вигляд, можна кожен конвертик перед смаженням вмочити у збите яйце.

“Два задоволення“: пиріжки з тонкого лаваша з начинкою – готуються і з'їдаються за мить

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

5.Подавати такі пиріжки можна як окремо, там і з різними соусами – на ваш розсуд. Краще їсти їх теплими, але вони смачні і в холодному вигляді.

Нагадаємо, у нас ви можете також дізнатися, як приготувати смачнючі пиріжки з картоплею за "бабусиним рецептом". Вам сподобається!

Головне