Фрукт, цілком доступний за ціною навіть для наших небагатих співвітчизників, здатний зробити справжню революцію в приготуванні овочевих салатів. Досить додати його в салат, щоби овочева страва придбала новий смак. А вже про користь такого компонента взагалі говорити не доводиться – її переоцінити неможливо.
Така добавка в овочеві страви широко практикується в тибетській кухні. А тибетські ченці знають толк у правильному харчуванні і взагалі володіють секретами довголіття. Отже, що це за чудодійний фрукт, здатний поповнити смакову палітру будь-якого салату?
Йдеться про звичні нам яблука. Втім, гурмани, які люблять різноманітність, можуть чергувати яблука з грушами. Груші також дуже виграшно відчуваються в салатах. Причому зовсім неважливо, чим ви заправляєте салат, рослинним маслом, майонезом або сметаною, або взагалі нічим – фруктова нота прикрасить будь-яку заправку і будь-яке поєднання овочів.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Додавати фрукти в салат можна в якому завгодно вигляді: часточками, дрібними кубиками або взагалі натертими на дрібну тертку. Однак гурмани радять саме дрібно натирати. Тоді пюре з фрукта рівномірно розподілиться по усьому салату і надасть йому неповторний смак.
Ну, а про користь яблук і груш говорити не доводиться. Вона кожному відома ще з дитячого садка. Недарма медики кажуть, що з'їдене щодня яблукоподовжує життя так само, як і кілька хвилин здорового сміху – на півгодини. Їжте салати з яблуками і смійтеся – найпростіший рецепт безсмертя.
Нагадаємо салат "Вітамінний", який найкращий навесні, поки ще немає свіжої зелені, також цілком можна облагородити свіжим яблуком. Спробуйте, і ваш організм буде вам вдячний за такий потужний вітамінний залп по весняному авітамінозу.