Салат із овочів “Вітамінний“: море користі, смаку, і мінімум калорій

Автор: Марченко Любов

Салат "Вітамінний" в цей період міжсезоння може стати справжньою знахідкою для нашого столу. Він наситить організм вітамінами і допоможе скинути зайву вагу. Цей салат також дуже швидко готується, та, на відміну від багатьох дієтичних страв, просто смачний. А крім того, завдяки різним варіантам заправок, цей салат щоразу набуває зовсім іншого смаку. Таким чином, можна щодня мати у своєму раціоні новий салат, при цьому змінюючи лише заправки до нього. Отже, що входить до цього джерела вітамінів, і як салат готується.

Салат із овочів “Вітамінний“: море користі, смаку, і мінімум калорій  - today.ua

Заправки до салату передбачаються трьох видів:

  • оливкова олія, 1-2 столові ложки лимонного соку, сіль і перець за смаком;
  • нежирна сметана (не більше 15%), часник, сіль і перець;
  • соєвий соус, 1 столова ложка лимонного соку, 1 столова ложка олії.

Інгредієнти основи:

  • капуста червоноголова -1 качан;
  • зелень (тут можливі різні зелені компоненти);
  • морква - 1 штука;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • болгарський перець - 1 штука (можна й без нього).

Приготування:

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

Миємо й чистимо всі овочі. Подрібнюємо їх як нам зручніше: можна вручну за допомогою ножа, можна на кухонному комбайні, можна на тертці.

Салат із овочів “Вітамінний“: море користі, смаку, і мінімум калорій

Перемішуємо всі подрібнені овочі, злегка солимо і посипаємо перцем цю суміш. Багато солі відразу класти не потрібно, щоб не пересолити - краще додати після того.

Можна перемішати ложкою, можна чисто вимитою рукою. Рукою краще, тому що при цьому овочі ще можна трохи пом'яти, щоби вони обм'якли й дали сік. Втім, це на любителя.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Далі заправляємо салат однією з трьох приготованих заправок, перемішуємо ложкою і подаємо на стіл.

Нагадаємо, ще одним порятунком від весняного авітамінозу може стати салат з пекінської капусти. Він простий в приготуванні і може порадувати вашу родину приємною різноманітністю.