Щоб порадувати домашніх справжніми чебуреками, досить знати правильний рецепт. Не бійтеся, що доведеться зробити кулінарне звершення. Пропонуємо вам покрокову інструкцію.
Інгредієнти:
масла - 300 мл.
борошна - 450 гр;
води - 150 мл;
рослинного масла - 20 мл;
яєць курячих - 1 штука;
солі - за смаком;
свинячої м'якоті - 200 гр;
яловичого фаршу - 200 гр;
жиру - 50 гр;
м'ясного бульйону - 50 мол;
сметани - 100 гр.
перцю запашного - 3 гр;
цибулі ріпчастої - 150 гр;
перцю червоного меленого - 3 гр;
зелені петрушки - 2 столових ложки.
Приготування тіста:
1. Рецепт говорить: візьміть каструлю з товстим дном і налийте воду з маслом. Потрібно посолити і доведіть до кипіння.
2. Негайно всипте борошно, але неповну склянку. Перемішайте, не вимикаючи вогонь. Тісто має сформувати плівку на дні каструлі. Коли завариться, приберіть з плити і поставте на кілька хвилин охолонути.
3. Перекладіть тісто в ємність і додайте 1 яйце. Вимісіть до однорідного стану.
4. Продовжуйте вимішувати тісто, всипте залишки борошна. Тісто має вийти щільне і слухняне. Накрийте рушником або плівкою і на час відставте.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Приготування фаршу:
1. Далі рецепт пропонує: подрібніть м'ясо і жир на мясорубці. Викладіть в миску.
2. Візьміть блендер і подрібніть або дрібно наріжте ріпчасту цибулю. Додайте до м'яса.
3. Порубайте зелень, додайте до м'яса. Поперчіть і посоліть за смаком, вимісіть фарш.
4. Додайте бульйон до отриманого фаршу, перемішайте все, потім додайте сметану, відмінно все разом перемішайте. Сметану можна замінити на вершки, щоб начинка вийшла соковитою.
Приготування чебуреків:
1. Тепер рецепт каже: зробіть з готового тіста ковбаску, наріжте на однакові шматки. Приблизно повинно вийти 9-10 штук.
2. Кожен шматочок розкачайте в тонкий корж. На половину викладіть фарш тонким шаром, потім прикрийте другою половиною тіста і притисніть зверху. Краї заліпіть виделкою або обріжте.
3. У глибокій сковороді розігрійте олію. Викладайте і смажте чебуреки по одному, так краще. Також варто доглядати, щоб, коли перевертаєте, вони не пошкодилися.
4. Готові чебуреки, щоб вбрався зайвий жир, викладіть на паперову поверхню.
Приємного апетиту!