Якщо ви хочете порадувати свого коханого смачним десертом на День закоханих 14 лютого, пропонуємо вам приготувати апетитні та запашні кекси. Рецепти цього десерту надзвичайно прості, і приготування не займе у вас більше однієї години.
Шоколадні мафіни з ягідним кремом
Інгредієнти:
- Борошно - 1,5 склянки
- Цукор - 1 склянка
- Какао - 1/4 склянки
- Сода - 1 ч.л.
- Розпушувач - 1/2 ч.л.
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- 1 яйце
- 2 банани
- Сметана - 1/4 склянки
- Чорна смородина - 70 г (для крему)
- Цукор - 50 г
- Вода - 50 г
- 1 білок
- Свіжа малина - для прикрашання
Спосіб приготування:
1. У рецепті зазначено: перемішайте в мисці просіяне борошно, какао, цукор, соду і розпушувач.
2. Окремо змішайте масло, сметану, яйце, додайте до них розім'ятий в пюре банан.
3. З'єднайте обидві суміші, замісіть однорідне тісто. Розкладіть його по формах, випікайте кекси при 180 ºС до готовності близько 20-25 хвилин.
4. Для приготування крему прогрійте смородину з 30 г цукру. Подрібніть блендером в пюре, за бажанням пропустіть через сито. Остудіть в холодильнику.
5. Збийте ягідне пюре з білком до стійкості.
6. З остатків цукру і води зваріть сироп, доведіть його до температури в 110 ° С. При збиванні білково-ягідної маси введіть гарячий цукровий сироп. Збивайте крем ще кілька хвилин.
7. Покрийте мафіни кремом і прикрасьте запашною малиною.
Класичні капкейки з масляним кремом
Інгредієнти:
- Борошно - 200 г
- Масло вершкове - 100 г
- Цукор - 150 г
- Цукор ванільний - 10 г
- Яйця курячі - 2 шт.
- Молоко - 120 мл
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Сіль - трохи
- Вершкове масло - 120 г (для крему)
- Цукрова пудра - 240 г
- Молоко - до 100 г
- Сіль - трохи
Спосіб приготування:
1. Рецепт каже, що насамперед цукор з маслом збивайте до отримання однорідної пишної маси. Додайте яйця, ванільний цукор і сіль, продовжуйте збивати.
2. Борошно з розпушувачем просійте. Додайте до олії і яєць, влийте молоко. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Розподіліть тісто за формами, наповнюючи кожну, але не більше як на дві третини.
3. Відправте в духовку на 20-25 хвилин при 175 ° С. У процесі приготування духовку не відкривайте.
4. Після приготування дістаньте форму з капкейками і дайте їм охолонути.
5. Тим часом займіться кремом. Вершкове масло збийте до однорідної пишної маси. Додайте сіль, половину цукрової пудри. Ще раз все збийте. Якщо крем занадто густий, додайте трохи молока. Додайте також решту пудру і збийте до однорідної гладкої маси. Як у випадку з капкейками, так і у випадку з кремом - вершкове масло обов'язково має бути кімнатної температури. У крем додавайте саме цукрову пудру, цукор може все зіпсувати.
6. На вже остиглі капкейкі за допомогою кондитерського мішка нанесіть "верхівку" з крему, прикрасьте за настроєм - ламаним шоколадом, ягодами, спеціальними кондитерськими прикрасами, цедрою лимона.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Капкейки "Червоний оксамит"
Інгредієнти:
- Борошно - 2 1/2 чашки
- Какао-порошок - 2 столові ложки
- Сіль - 1 чайна ложка
- Цукор - 1 1/2 склянки
- Рослинна олія - 1 1/2 чашки
- 2 великих яйця
- Червоний гелевий харчовий барвник - 1/2 чайної ложки
- Екстракту ванілі - 1 чайна ложка
- Кефір - 1 стакан
- Харчова сода - 1 1/2 чайні ложки
- Столовий оцет - 2 чайні ложки
- Вершкове масло - 225 г (для глазурі)
- Вершковий сир - 340 г
- Цукрова пудра - 450 г
- Ванільний екстракт - 3/4 чайні ложки
Спосіб приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 ° С. Застеліть формочки для кексів паперовими вкладками. Перемішайте борошно, какао і сіль.
2. Збийте цукор і масло міксером. Додайте яйця, по одному за раз, збиваючи після кожного додавання. Додайте харчовий барвник і ваніль.
3. Зменшіть швидкість до низької. Додайте борошняну суміш в три рази, чергуючи з двома додаваннями кефіру, і збивайте після кожного.
4. Змішайте харчову соду та оцет в невеликій мисці; додайте суміш в тісто і збивайте на середній швидкості 10 секунд.
5. Розділіть тісто рівномірно між формочками, заповнюючи кожну на три чверті. Випікайте близько 20 хвилин. Остудіть на решітці.
6. Збийте всі інгредієнти для глазурі, відправте в кондитерський мішок і видавіть на кекси. Глазур також можна намазати ложкою.
7. Занурьте капкейки в холодильник на дві години перед подачею.
Нагадаємо, нещодавно повідомлялося про рецепти оригінальних салатів для тих, хто худне та економить.