На жаль, під час війни рівень життя багатьох українців суттєво знизився. Не кажучи вже про пенсіонерів, яких і раніше держава не балувала високими доходами. Тому бутерброди "Бідний пенсіонер", виготовлені з мінімальної кількості продуктів, можуть виручити, коли до пенсії залишилося ще кілька днів, а грошей уже майже немає. Втім, така страва цілком може стати окрасою столу і для бідних студентів, бідних учителів, бідних комунальників, бідних робітників та бідних лікарів у поліклініці. Про бідних депутатів – змовчимо.
Цим рецептом поділилася на youtube блогерка Олеся Стократна.
Складові:
- один нарізний батон;
- 1 картоплина середньої величини;
- 1 морквина середньої величини;
- 1 цибулина середньої величини;
- 1 яйце;
- сіль та перець за смаком;
- можна також додати трохи зелені.
Рецепт приготування
- Нарізаємо батон скибочками (злегка навскоси). Можна купити відразу порізаний батон, однак у нього бувають надто тонкі скибочки, з якими важко працювати.
- Цибулю нарізаємо якомога дрібніше. Після цього приступаємо до подрібнення картоплі та моркви. Їх по черзі натираємо на крупній тертці.
- Потім змішуємо всі три подрібнені інгредієнти і додаємо туди розбите сире яйце. Все це солимо і перчимо до смаку. На цьому етапі також можна за бажанням додати трохи дрібно нарізаної зелені. Все перемішуємо.
- Далі приступаємо вже до "збірки" самих бутербродів "Бідний пенсіонер". На соворідку наливаємо олію - так, щоби вона повністю вкрила дно. Беремо скибочки батонів і розмазуємо по них начинку. Причому товстий шар начинки не потрібен, тому що, як не дивно, великою кількістю начинки можна зіпсувати смак бутербродів.
- Поки намазуємо скибочки начинкою, масло на сковорідці встигло розжаритися, і можна приступати до смаження бутербродів.
- Кладемо скибочки начинкою вниз на розпечену олію. Смажити потрібно не на сильному вогні, а на середньому або навіть трохи меншому. Підсмажуємо таким чином їх 2-3 хвилини. Потім за допомогою лопатки перевертаємо скибочки і підсмажуємо зі зворотного боку так, щоб вони злегка підрум'янилися.
Усе! Бутерброди готові. Їх можна їсти як теплими (тільки не гарячими), так і остиглими.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Нагадаємо, можна приготувати хрусткі грінки з яйцем і помідором. Ця страва також готується дуже швидко, якщо мати в запасі парочку круто зварених яєць.