Традиційна страва на Китайський Новий рік: рецепт некалорійного пирога

Автор: Грудзинська Олена

У суботу, 25 січня, в Азії відзначається одне з найголовніших свят року - Китайський Новий рік. Коли китайці ідуть в гості до друзів або родичів, щоб привітати їх з Новим роком, вони обов'язково приносять пиріг няньгао. Вважається, якщо з'їсти його, то рік буде вдалим. Пропонуємо вам рецепт головного китайського новорічного пирога, який можна приготувати за півтори години.

Традиційна страва на Китайський Новий рік: рецепт некалорійного пирога - today.ua

Його калорійність - 330 ккал на 100 г.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Інгредієнти:

  • 2 чайні ложки рослинної олії + для змащування форми
  • 3,5-4 склянки води
  • 4 скибки імбиру
  • 2 чашки темно-коричневого цукру
  • 1/2 чайної ложки меленого запашного перцю
  • 680 г клейкого рисового борошна
  • 225 г рисового борошна
  • 1 столова ложка ванільного екстракту
  • 1 столова ложка темної патоки
  • цедра 1 великого апельсина
  • 6 сушених фініків для прикрашання (за бажанням)

Традиційна страва на Китайський Новий рік: рецепт некалорійного пирога

Спосіб приготування:

  1. Змастіть олією дві форми для випічки діаметром 20 см.
  2. Налийте дві склянки води та додайте імбир в каструлю середнього розміру, доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин на слабкому або середньому вогні з закритою кришкою.
  3. Вимкніть вогонь і додайте коричневий цукор і запашний перець та розмішайте до повного розчинення цукру. Видаліть шматочки імбиру. Тепер додайте півтори чашки холодної води, щоб вона була теплою, а не гарячою.
  4. У великій мисці змішайте два види борошна, а потім повільно влийте суміш цукру і води. Ретельно перемішайте, поки рідке тісто не стане гладким (без грудок).
    Тепер додайте ванільний екстракт, патоку, апельсинову цедру і дві чайні ложки рослинної олії. Ретельно перемішайте. Отримане рідке тісто має консистенцію згущеного молока. Якщо воно занадто густе, додайте ще трохи води.
  5. Вилийте рідке тісто рівномірно у дві форми. Акуратно постукайте по столу, щоб видалити бульбашки повітря. Додайте в кожну форму по три фініки.Помістіть обидві форми у двоповерхову пароварку і готуйте  близько години на сильному вогні. Вода не повинна занадто кипіти.
  6. Через годину перевірте готовність зубочисткою.
  7. Акуратно дістаньте пиріг з форми та розріжте його на шматочки. За бажанням підсмажте на сковороді з рослинною олією без запаху.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося про традиції зустрічі Китайського Нового року та дату.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Головне