У суботу, 25 січня, в Азії відзначається одне з найголовніших свят року - Китайський Новий рік. Коли китайці ідуть в гості до друзів або родичів, щоб привітати їх з Новим роком, вони обов'язково приносять пиріг няньгао. Вважається, якщо з'їсти його, то рік буде вдалим. Пропонуємо вам рецепт головного китайського новорічного пирога, який можна приготувати за півтори години.
Його калорійність - 330 ккал на 100 г.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Інгредієнти:
- 2 чайні ложки рослинної олії + для змащування форми
- 3,5-4 склянки води
- 4 скибки імбиру
- 2 чашки темно-коричневого цукру
- 1/2 чайної ложки меленого запашного перцю
- 680 г клейкого рисового борошна
- 225 г рисового борошна
- 1 столова ложка ванільного екстракту
- 1 столова ложка темної патоки
- цедра 1 великого апельсина
- 6 сушених фініків для прикрашання (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Змастіть олією дві форми для випічки діаметром 20 см.
- Налийте дві склянки води та додайте імбир в каструлю середнього розміру, доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин на слабкому або середньому вогні з закритою кришкою.
- Вимкніть вогонь і додайте коричневий цукор і запашний перець та розмішайте до повного розчинення цукру. Видаліть шматочки імбиру. Тепер додайте півтори чашки холодної води, щоб вона була теплою, а не гарячою.
- У великій мисці змішайте два види борошна, а потім повільно влийте суміш цукру і води. Ретельно перемішайте, поки рідке тісто не стане гладким (без грудок).
Тепер додайте ванільний екстракт, патоку, апельсинову цедру і дві чайні ложки рослинної олії. Ретельно перемішайте. Отримане рідке тісто має консистенцію згущеного молока. Якщо воно занадто густе, додайте ще трохи води. - Вилийте рідке тісто рівномірно у дві форми. Акуратно постукайте по столу, щоб видалити бульбашки повітря. Додайте в кожну форму по три фініки.Помістіть обидві форми у двоповерхову пароварку і готуйте близько години на сильному вогні. Вода не повинна занадто кипіти.
- Через годину перевірте готовність зубочисткою.
- Акуратно дістаньте пиріг з форми та розріжте його на шматочки. За бажанням підсмажте на сковороді з рослинною олією без запаху.
Нагадаємо, нещодавно повідомлялося про традиції зустрічі Китайського Нового року та дату.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal