Вже за кілька днів розпочнеться Масляна, яка в Україні традиційно асоціюється з млинцями. Їх готують за різними рецептами, з начинками та без, причому у гігантській кількості. Все це дуже смачно і все, на жаль, відкладається на тілі зайвими кілограмами. А тим часом, незабаром весна, і так хочеться зустріти найчарівнішу пору року стрункими. Із цього, здавалося б, глухого кута є вихід. Можна приготувати млинці з рисового борошна. Воно не таке калорійне, як пшеничне борошно і, водночас, насолоди від такої страви буде не менше. До того ж, готуються такі млинці дуже швидко.
Як приготувати такий чарівний рисомлинець (млинець із рисового борошна), розповіло видання fakty.ua
Для одного млинця знадобляться такі інгредієнти:
- 1 яйце;
- 30 гр рисового борошна;
- 50 мл молока;
- сіль за смаком.
Рецепт приготування
- Змішуємо в глибокій посудині всі інгредієнти і ретельно збовтуємо цю суміш віночком - щоб не залишалося ніяких грудочок.
- На розігріту сковороду з невеликою кількістю олії виливаємо всю цю суміш. Накриваємо сковороду кришкою та робимо повільний вогонь. Випікаємо млинець 2-3 хвилини.
- Потім перевертаємо млинець на інший бік і знову якийсь час випікаємо під кришкою.
Якщо ви вирішили обмежитися млинцем без начинки, ваша їжа вже готова. Але смачніше буде з начинкою. Начинку можна покласти різну: як солону, так і солодку – залежно від ваших уподобань.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Якщо, наприклад, ви любите солону начинку, можна посипати млинець тертим сиром прямо на сковорідці, скласти його навпіл і дати йому дійти під кришкою ще хвилинку-другу.
Можна також зробити солодку начинку, поклавши всередину млинця шматочки бананів. Тут уже кому що до вподоби, і кому на скільки вистачить фантазії.
У будь-якому випадку буде смачно і, водночас, не залишить на талії зайвих сантиметрів.
Нагадаємо, раніше ми поділилися рецептом ідеальних млинців до Масляної.