Смажена картопля як у ресторані: смак страви покращить кулінарна хитрість

Автор: Леся Ловіцька

Смажена картопля у багатьох господинь виходить занадто сухою або жирною. Є одна кулінарна хитрість, яка допоможе приготувати еталонну страву, як подають у ресторанах.

Смажена картопля як у ресторані: смак страви покращить кулінарна хитрість - today.ua

Багато господинь знають, що картоплю потрібно смажити, попередньо просушивши паперовими рушниками. Зайва волога негативно позначиться на консистенції готової страви, яка може вийти вареною або тушкованою, без хрусткої золотистої скоринки. Аналогічний ефект забезпечений у випадку, якщо накрити сковорідку кришкою.

Є ще один секрет професійних кухарів, які вміють готувати ідеальну смажену картоплю. Він полягає у термічній обробці коренеплоду перед смаженням. Так потрібно нарізати картоплю великими скибочками, а потім помістити в каструлю з водою.

Дочекайтеся, коли вода закипить, через 5 хвилин злийте її та відправте картоплю на сковороду. Виймати картоплю з каструлі краще шумівкою, щоб видалити максимум рідини.

Популярні зараз

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Україна не буде використовувати F-16 одразу після їх прибуття, - спікер ПС

Військовий розповів про зміну ставлення українців до людей у формі

Далі слід відкинути картоплю на друшляк і просушити. Розігрійте сковороду з рафінованою олією. Викладайте картоплю оптимально в один шар, щоб вона готувалася рівномірно.

Коли додавати приправи до смаженої картоплі

Коли утворюється рум'яна скоринка, переверніть картоплю. За кілька хвилин до готовності посоліть її, додайте трохи паприки, перцю, сушеного часнику, чебрецю або розмарину – будь-яких спецій, які вам подобаються.

Смажена картопля як у ресторані: смак страви покращить кулінарна хитрість

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смажена картопля за таким рецептом виходить рум'ною зовні та м'якою й ніжною всередині. При подачі посипте смажену картоплю зеленню. Смачного!

Нагадаємо, які три інгредієнти покращать колір, запах та смак смаженої картоплі.