Три інгредієнти, які покращать запах, колір та смак смаженої картоплі

Автор: Леся Ловіцька

Смажена картопля – одна з найсмачніших, ситних та дешевих страв. Здається, що приготувати її не складе особливих труднощів. Але не у всіх господарок виходить еталонна страва з апетитною рум'яною скоринкою. Є три інгредієнти, які покращать запах, колір та смак картоплі.

Три інгредієнти, які покращать запах, колір та смак смаженої картоплі - today.ua

Ми любимо смажену картоплю за простоту приготування, а також за дивовижні смакові якості. Це частування - одне з найкалорійніших, але іноді можна побалувати себе порцією засмажених овочів. Багато хто готує картоплю без добавок, проте саме вони можуть додати страві цікавих смакових акцентів.

Кухарі назвали кращими інгредієнтами, які можна додати у страву, часник, паприку та куркуму.

Часник не можна додавати до картоплі на початку смаження, інакше він просто підгорить. Оптимально використовувати кілька зубчиків наприкінці термічної обробки. Так запах залишиться гострим. Як варіант, можна посипати напівготову страву сухим часником. Однак краще орати саме свіжий.

Популярні зараз

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Популярна вакцина від COVID-19 могла стати причиною утворення тромбів у деяких пацієнтів

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Паприка та куркума, окрім цікавого аромату та пікантного смаку, пофарбують смажену картоплю у красиві червонуватий та жовтий кольори. Куркума взагалі вважається однією з найкорисніших спецій. Вона діє як антисептик, захищає організм від старіння і навіть злоякісних утворень.

Три інгредієнти, які покращать запах, колір та смак смаженої картоплі

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Паприка ж додасть страві солодкуватий смак із гірчинкою. До речі, в ній набагато більше вітаміну С, ніж у цитрусових. Спеція збуджує апетит, покращує травлення та кровообіг.

Нагадаємо, як правильно готувати смажену картоплю, щоб на ній утворилася хрустка скоринка.