Смажена капуста: шеф-кухарі розкрили секрет приготування ідеальної хрусткої страви

Автор: Анастасия Березовская

В Україні дуже люблять готувати смажену капусту. Однак не у всіх виходить саме той результат, який був задуманий і страва виходить тушкованою, водянистою і несмачною. Досвідчені шеф-кухарі розкрили секрет приготування закуски та назвали головні помилки.

Смажена капуста: шеф-кухарі розкрили секрет приготування ідеальної хрусткої страви - today.ua

Секрет приготування ідеальної смаженої капусти

Основна помилка багатьох - додавати сіль у страву надто рано. Так овоч дасть занадто багато соку і страва тушкуватиметься, а не смажитиметься. Насправді солити капусту потрібно за хвилину до готовності.

Або ж капусту потрібно заздалегідь змішати із сіллю, вичавити її руками і злити сік.

Смажена капуста: шеф-кухарі розкрили секрет приготування ідеальної хрусткої страви

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Також не потрібно накривати під час готування сковороду кришкою, у такому вигляді капуста теж тушкуватиметься. Щоб блюдо отримало приємний золотистий колір і добре просмажилося, потрібно готувати на невеликому вогні.

Смажена капуста - рецепт

Складові:

  • 1 кг капусти
  • 1 ч. л. паприки
  • 0,5 ч. л. солі
  • 3 щіпки чорного меленого перцю
  • свіжа зелень за смаком

Смажена капуста: шеф-кухарі розкрили секрет приготування ідеальної хрусткої страви

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Спосіб приготування:

  1. Нашаткувати капусту, додати сіль і перець, добре пом'яти її руками, вдавлюючи спеції. Коли овоч пустить сік, його треба злити.
  2. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо капусту і готуємо на середньому вогні 7-10 хвилин.
  3. Додаємо паприку, перемішати і смажити ще пару хвилин.
  4. Дрібно нарізати зелень, прикрасити капусту та подавати до столу.

Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі розповіли, коли до борщу потрібно додавати буряки, щоб він став яскраво-червоним та наваристим.

Головне