Запіканка по-французьки: простий рецепт ситної страви з курки, помідорів та сиру

Автор: Анастасия Березовская

Простий у приготуванні, напрочуд смачний на виході. Французька запіканка клафуті в оригіналі солодка – це десерт, який є сумішшю запіканки та пирога. Фрукти в солодкому рідкому яєчному тісті, схожому на млинець, випікаються у формах для запіканок або кіша. Пропонуємо вам спробувати приготувати цю страву солоною з додаванням курочки, помідорів та сиру. Пальчики оближеш.

Запіканка по-французьки: простий рецепт ситної страви з курки, помідорів та сиру - today.ua

Запіканка з куркою, помідорами та сиром по-французьки – рецепт

Черрі можна замінити на печені, в'ялені або сушені помідори, або взяти кабачок, баклажан чи солодкий перець. Замість копченої курки, можна взяти гриль, обсмажену або відварену, або зовсім інше м'ясо, включаючи ковбасу, сосиски або шинку. Можна додати обсмажені гриби.

Використовувати можна будь-які улюблені приправи.

Якщо зменшити кількість вершкового масла, то молоко можна замінити на 10-15% вершки.

Популярні зараз

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Популярна вакцина від COVID-19 могла стати причиною утворення тромбів у деяких пацієнтів

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Сир краще вибирати такий, що добре плавиться.

Для рецепту найкраще підійде нероз'ємна форма діаметром 22-24 см.

Складові:

  • 130 г борошна
  • 3 яйця
  • 25 г вершкового масла
  • 300 г молока
  • 40-70 г твердого сиру
  • 150-200 г курячого м'яса
  • 150-250 г помідорів чері
  • Сіль на смак
  • Чорний мелений перець
  • Мускатний горіх

Запіканка по-французьки: простий рецепт ситної страви з курки, помідорів та сиру

Спосіб приготування:

  1. Яйця перемішуємо із сіллю.
  2. Додаємо молоко, і потроху вводимо борошно, добре перемішуючи, щоб не було грудочок.
  3. Додаємо мускатний горіх та чорний перець.
  4. Курку ріжемо на невеликі шматочки. Сир натираємо на тертці та додаємо до суміші – добре перемішуємо.
  5. Форму змащуємо олією або застеляємо пергаментним папером.
  6. Виливаємо тісто, а зверху вдавлюємо помідори.
  7. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-45 хвилин без конвекції.
  8. Готовий запіканці даємо трохи охолонути і подаємо до столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати домашні хінкалі із соковитою начинкою – перевірений рецепт грузинського блюда нашвидкуруч.