Запечена картопля замість смаженої: смак корисної страви покращить кулінарна хитрість

Автор: Леся Ловіцька

Запечена картопля стане чудовою альтернативою смаженою. Вона вийде не менш смачною, але кориснішою і не такою калорійною. Шеф-кухарі розкрили кулінарну хитрість, яка допоможе приготувати ідеальну страву на обід чи вечерю.

Запечена картопля замість смаженої: смак корисної страви покращить кулінарна хитрість - today.ua

Як смачно приготувати запечену картоплю

Багато господинь помічали, що картопля після запікання стає сухою, жорсткою та несмачною. Це тому, що при високій температурі на ній швидко утворюється рум'яна скоринка, а всередині шматочки картоплі залишаються сирими. Потрібна попередня термічна обробка, яка допоможе досягти потрібного результату.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 1,5 л води;
  • 10 г солі;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 100 г сиру (краще пармезану або моцарели);
  • 10 г розмарину;
  • 10 г паприки;
  • 5 г сушеного часнику;
  • 50 г панірувальних сухарів.

Приготування

Насамперед потрібно промити і нарізати овочі на чотири частини. Можна використовувати як чищену картоплю, так і в "мундирах". Залийте шматочки картоплі дуже гарячою підсоленою водою (близько 90 градусів). Залиште під кришкою на 15 хвилин. Після цього злийте воду.

В окремій ємності потрібно змішати решту інгредієнтів. Сир можна вибрати будь-який, проте найсмачніше буде запечена картопля з пармезаном або моцарелою. Змішайте картоплю з заливкою і залиште на кілька хвилин для просочення.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Запечена картопля замість смаженої: смак корисної страви покращить кулінарна хитрість

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Викладайте скибочки картоплі на деко – на відстані приблизно 1 см один від одного. Відправте його у духовку і запікайте 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Бажано використовувати режим конвекції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як приготувати запечену картоплю по-грецьки. Страва виходить дуже приємною на смак – з оригінальною кислинкою.

Головне