Яблучний пиріг без борошна: ароматний осінній десерт із хлібних крихт

Автор: Анастасия Березовская

Шарлотка – найулюбленіший український осінній пиріг. У сезон якраз дуже хочеться приготувати десерт зі смачними соковитими яблуками. Пропонуємо вам спробувати альтернативний рецепт, в якому немає тіста.

Яблучний пиріг без борошна: ароматний осінній десерт із хлібних крихт - today.ua

Яблучний пиріг без борошна – рецепт

Складові:

  • 6 яблук
  • 1 склянка подрібненого сухого хліба
  • 2 ст. л. маргарину
  • 1/3 склянки білого сухого вина
  • 2 ст. л. родзинок
  • 3-4 ст. л. цукру
  • Цукрова пудра
  • Кориця
  • Терта булка
  • Вершкове масло

Яблучний пиріг без борошна: ароматний осінній десерт із хлібних крихт

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Вино змішуємо з корицею, ложкою цукру та ізюмом. Туди ж додаємо хлібні крихти. І ретельно все перемішуємо, і даємо відстоятися п'ять хвилин, щоб набрякли сухарі.
  2. Яблука добре миємо, очищаємо від шкірки, плодоніжки та насіння. Довільно нарізаємо і посипаємо цукром, що залишився.
  3. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментним папером. Дно присипаємо крихтами тертої булки. Туди ж висипаємо 2/3 розм'якшеної хлібної маси.
  4. Маргарин (або можна взяти вершкове масло) розтопити на водяній бані. Половину виливаємо у форму. Викладаємо яблука, посипаємо залишком хлібної маси та заливаємо другою половиною розтопленого маргарину чи олії.
  5. Випікати у розігрітій до 220 градусів духовці протягом 30 хвилин.
  6. Готовий пиріг прикрасити цукровою пудрою.
  7. Подавати можна як гарячим, так і охолодженим.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати м'ясо по-французьки без майонезу – простий рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Головне