Вологий кекс з яблуками та корицею: рецепт ніжного та соковитого десерту до чаю

Автор: Анастасия Березовская

Шарлотка – один із найпопулярніших осінніх пирогів, який готується з яблуками. І вона має безліч варіантів приготування. Пропонуємо вам спробувати приготувати супер вологий кекс з яблуками та корицею, покритий солодкою глазур'ю.

Вологий кекс з яблуками та корицею: рецепт ніжного та соковитого десерту до чаю - today.ua

Вологий кекс з яблуками та корицею – рецепт

Перед приготуванням усі інгредієнти потрібно дістати з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури.

Складові:

Тісто:

  • 115 г вершкового масла
  • 130 г цукру
  • 2 великі яйця
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 180 г борошна
  • 120 мл молока

Начинка:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • 2 великі яблука
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. кориці

Хрумка присипка:

  • 60 г коричневого цукру
  • 1 ч. л. кориці

Солодка глазур:

  • 100 г цукрової пудри
  • 1-3 ст. л. молока

Вологий кекс з яблуками та корицею: рецепт ніжного та соковитого десерту до чаю

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене вершкове масло перебиваємо із цукром за допомогою міксера. Вбиваємо два яйця кімнатної температури, додаємо ванільний екстракт і знову перебиваємо міксером до пишної консистенції.
  2. Вмішуємо борошно, додаємо молоко і знову перебиваємо міксером до однорідності.
  3. Половину тіста виливаємо у форму та розрівнюємо лопаткою.
  4. Вимиті яблука очищаємо від шкірки, насіння та плодоніжки, нарізаємо невеликими кубиками. Засипаємо цукром, додаємо корицю та перемішуємо.
  5. Половину яблук викладаємо поверх тіста у формі.
  6. Коричневий цукор змішуємо з корицею – беремо половину та присипаємо зверху яблука.
  7. Виливаємо другу частину тіста, розрівнюємо лопаткою, додаємо яблука з корицею і посипаємо цукром з корицею.
  8. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин. Залежно від духовки може знадобитися як менше, так і більше часу. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою – на ній має залишитися кілька вологих крихт. Важливо не пересушити пиріг.
  9. Цукрову пудру та молоко змішуємо разом і перемішуємо до однорідності.
  10. Готовий кекс виймаємо із форми та поливаємо солодким сиропом.
  11. Подавати можна як теплим, так і охолодженим.
 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Fitwaffle Kitchen Eloise (@fitwafflekitchen)

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі розповіли, як приготувати пишні оладки на кефірі. Вони розкрили три основні хитрощі для приготування ідеальної страви на сніданок.

Головне