Смачніше та дешевше, ніж у магазині: 2 способи засолювання червоної риби

Автор: Леся Ловіцька

Червона риба вийде набагато смачніше та дешевше, якщо засолювати її вдома, а не купувати у магазині. Є два простих рецепти, за якими можна приготувати форель, сьомгу, горбушу чи лосось.

Смачніше та дешевше, ніж у магазині: 2 способи засолювання червоної риби - today.ua

Червона риба домашнього посолу не йде ні в яке порівняння із магазинною. Важливо те, що можна регулювати ступінь засолювання на свій смак - від ніжного і м'якого до яскраво вираженого. Своїми рецептами поділилася відома українська кулінарна блогерка Аліна FooDee.

Смачніше та дешевше, ніж у магазині: 2 способи засолювання червоної риби

Перший спосіб передбачає сухий посол. Вам знадобиться по 2 ст. л. солі та 1 ст. л. цукру на кілограм риби. При цьому цукор можна і не додавати, але з ним вона вийде цікавішою на смак.

Популярні зараз

Названо пенсію, яку отримають українці із зарплатою у 20 000 грн

Продавці житла терміново переписують ціни на однокімнатні квартири

Буданов спрогнозував відкриття росіянами ще одного фронту на півночі України

Третину українців звільнили від сплати одного податку

Відокремте філе від кістки, змішайте сіль із цукром і посипте червону рибу з двох сторін. Також можна використовувати перець горошком та коріандр – за бажанням. Відправте скляну ємність із нею в холодильник на 12-36 годин. Зайву рідину слід злити.

Смачніше та дешевше, ніж у магазині: 2 способи засолювання червоної риби

Другий спосіб – у розсолі, який готується з 500 мл води, 100 г солі та 50 г цукру. Закип'ятіть та повністю остудіть розсіл, після чого залийте їм ємність із червоною рибою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Риба повинна засолюватися як мінімум 6 годин у холодильнику. Перед вживанням її потрібно просушити паперовим рушником і зберігати не більше трьох днів у холодильнику.

Раніше повідомлялося, як приготувати оселедець пряного посолу.