Не гірший за магазинний: простий та смачний рецепт оселедця пряного посолу

Автор: Леся Ловіцька

Оселедець пряного посолу можна купити чи не в кожному супермаркеті. Але ціни досить високі, тож краще готувати його самому. Він вийде анітрохи не гіршим, а навіть смачнішим за магазинний. А головне – точно дешевшим.

Не гірший за магазинний: простий та смачний рецепт оселедця пряного посолу - today.ua

Оселедець пряного посолу готується зі свіжомороженої риби. Можна використовувати й інші види – товстолоб, сьомгу, лосось, форель. Щоб зробити чудову закуску для близьких своїми руками, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1,5 кг оселедця;
  • 3 ст. л солі з гіркою;
  • літр води;
  • 1 ст. л зерен коріандру;
  • 3 лаврові листочки;
  • чорний перець горошок.

Добре промийте оселедець. Не треба відрізати йому голову та хвіст. Достатньо просто розморозити рибу та покласти у глибокий контейнер.

Візьміть ємність для приготування заливки. У літрі води розчиніть сіль, додайте лавровий лист, горошини чорного перцю, коріандр. Розмішайте суміш, щоб вийшов однорідний розчин.

Популярні зараз

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

В Україні виник дефіцит досвідчених фахівців: названі найбільш затребувані професії

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

Кип'ятити розсіл не потрібно. Залийте оселедець холодним маринадом і відправте в холодильник на 4-5 днів. Через цей час він буде готовий.

Не гірший за магазинний: простий та смачний рецепт оселедця пряного посолу

При подачі потрібно очистити оселедець, порізати на порційні шматочки, додати цибулю, нарізану кільцями. Можна посипати його зеленню та лимонним соком. Але в традиційному варіанті достатньо рослинної олії та кількох крапель оцту.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Оселедець гармонійно поєднується з ніжним картопляним пюре або смаженою картоплею. Та й просто з житнім хлібом їсти його - одна насолода. Смачного!

З такою смачною рибкою можна приготувати "Оселедця під шубою". Є чотири кулінарні хитрощі, які допоможуть створити неймовірно смачний салат.