Смачніше, ніж у магазині: як приготувати твердий сир у домашніх умовах

Автор: Леся Ловіцька

Твердий сир можна приготувати самостійно – в домашніх умовах. Він вийде анітрохи не гіршим, ніж у магазині, а навіть смачніше. Є простий рецепт, як зробити корисний молочний продукт власноруч.

Смачніше, ніж у магазині: як приготувати твердий сир у домашніх умовах - today.ua

Щоб приготувати смачний твердий сир, краще вибирати фермерські продукти, а не ті, які представлені на полицях супермаркетів. Таке частування ідеально підходить до піци, бутербродів, спагетті, картоплі або бутербродів.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кг сиру;
  • 2 яйця;
  • 4 склянки молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • 10 г солі;
  • 10 г соди.

Насамперед потрібно висипати сир у глибоку ємність і розім'яти, щоб у ньому не було крупних грудочок. Потім перекладіть в каструлю, залийте молоком і варіть, постійно помішуючи. Потрібно дочекатися, коли почнуть утворюватися грудочки і не відокремиться сироватка. Вимкніть газ.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Смачніше, ніж у магазині: як приготувати твердий сир у домашніх умовах

Перекладіть сир у чисту марлю, зав'яжіть вузлом і залиште, щоб уся зайва рідина пішла. Потім потрібно знову відправити масу в каструлю, додати вершкове масло і постійно помішувати, поки воно не розтане.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Яйця з'єднайте із сіллю та содою, збийте віночком і додайте до сиру з олією. Варіть майбутній сир протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім перекладіть в окрему ємність, остудіть і відправте в холодильник для застигання. Смачного!

Раніше повідомлялося, що Україну заповнили дешеві аналоги сиру, та як розпізнати фальсифікат.

Головне