У сезон яблук гріх не скористатися можливістю порадувати себе, рідних та званих гостей смачною шарлоткою. Пропонуємо вам скуштувати один із найпростіших і найшвидших рецептів пирога з яблуками та корицею.
Шарлотка з яблуками та корицею – рецепт
Для цього пирога найкраще віддати перевагу яблукам солодких сортів, тоді можна буде покласти менше цукру, і десерт вийде набагато кориснішим.
Також для приготування шарлотки найкраще використовувати інгредієнти кімнатної температури. Тобто дістати яйця та молоко з холодильника за пару годин до приготування.
Складові:
- 4 яблука
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 100 г молока
- 200 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. кориці
- Дрібка солі
- Ванільний цукор
Спосіб приготування:
- Вимиті сухі яблука нарізаємо тонкими часточками. Можна зняти шкірку, якщо вона надто жорстка. Присипаємо корицею яблука і перемішуємо.
- Яйця збиваємо з цукром, а коли маса збільшиться вдвічі, додаємо цукор і ванільний цукор, і продовжуємо збивати до пишності.
- У яєчну масу додаємо молоко, продовжуючи збивати.
- Борошно просіяти через сито, перемішати з розпушувачем та вбити в суміш. Вимісити потрібно досить густе тісто, густіше, ніж на оладки.
- Форму для запікання вистилаємо пергаментом або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто, зверху викладаємо яблука і вдавлюємо їх у тісто.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Випікаємо шарлотку в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Перевіряємо готовність пирога сірником або дерев'яною паличкою – вона має залишитися сухою. Варіювати час приготування краще в залежності від своєї духовки – може знадобитися як менше, так і більше часу.
Готову шарлотку трохи остудити, вийняти з форми. Можна присипати цукровою пудрою, прикрасити карамелізованими яблуками або кремом.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку з яблуками із 4 інгредієнтів – найпростіший рецепт пирога, який завжди виходить.