Ватрушки з сиром - дивовижна випічка, яку люблять як діти, так і дорослі. У традиційному варіанті вони готуються на здобному тісті. Однак багато хто віддає перевагу бездрожжевим виробам. Є простий рецепт, за яким ватрушки можна зробити дієтичнішими і кориснішими, але не менш смачними.
Господині зазвичай готують ватрушки з сиром, але можна використовувати будь-яку іншу начинку: ягоди, фрукти, варення, а також м'ясо або ковбасу. Пропонуємо порадувати близьких бездрожжевою випічкою. Для тесту вам знадобляться:
- 200 г борошна;
- 125 мл кефіру;
- 1 ст. л. рафінованої рослинної олії;
- 1 ст. л. цукру;
- дрібка солі;
- 1 ч. л. розпушувача;
- яйце.
Начинка готується із:
- 200 г сиру;
- яйця;
- 3 ст. л. цукру;
- пакетика ванільного цукру;
- тертої цедри 1 лимона.
Усі інгредієнти для начинки потрібно змішати між собою та перебити блендером до однорідності. Відправте масу до холодильника на десять хвилин.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Тісто також готується максимально просто: з'єднайте кефір із сіллю та цукром, влийте олію. Змішайте борошно з розпушувачем. Якщо його немає, можна використати соду, гашену оцтом. Додайте борошно, перемішайте виделкою, а потім сформуйте тісто руками.
Тісто потрібно розділити на шість частин, із яких скачати кульки приблизно одного розміру. Викладіть їх на лист, покритий пергаментом. У центрі кожної кульки слід зробити поглиблення за допомогою склянки.
Викладайте начинку та змастіть краї ватрушок яйцем. Випічка буде готова через 25-30 хвилин при температурі в духовці 180 градусів. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати королівську ватрушку – ідеальне частування до кави чи чаю.