Вчені провели ряд масштабних досліджень, в ході яких вдалося виявити унікальні властивості спаржі. Які види спаржі бувають і чим вони корисні?
Спаржу можна зустріти на прилавках магазинів трьох видів. Це біла спаржа – паростки, які були зібрані до того, як вони побачили сонце. Фіолетова спаржа – паростки, що встигли вибитися і погрітися в променях сонечка. І зелена спаржа – самий, мабуть, популярний продукт у вегетаріанців і прихильників здорового харчування.
Зелена спаржа – годиться для заморозки, тому її можна їсти цілий рік. До того ж, в більш зрілій, ніж у білій та фіолетовій, спаржі міститься набагато більше цінних вітамінів і мікроелементів, харчових волокон, біологічно активних та інших цінних для здоров'я організму речовин.
Калорійність спаржі становить не більше 30 ккал на 100 г продукту. А це означає, що її можна включати в меню тих, хто піклується про свою фігуру, намагається схуднути або не хоче набирати зайву вагу.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дуже корисна спаржа в період погіршення епідеміологічної ситуації в країні. Справа в тому, що в даному продукті містяться речовини, які ефективно зміцнюють імунітет. Тому, хто часто їсть страви зі спаржі, тим не страшний коронавірус та інші інфекції.
Спаржу корисно їсти вагітним жінкам, оскільки вона містить багато фолієвої кислоти, яка допомагає нормальному розвитку плоду.
Спаржа покращує роботу сечостатевої системи, стимулює перистальтику кишечника, нормалізує функціонування ШКТ.
Перед включенням спаржі в раціон слід обов'язково проконсультуватися з лікарем. Хоч продукт і не містить алергенів, однак у медичній практиці іноді фіксується індивідуальна непереносимість спаржі.
Нагадаємо, раніше ми вам розповідали про 7 видів продуктів харчування, які абсолютно не підходять для приготування в мультиварці. Серед них є і спаржа.