Today.ua

Вчені навчилися лікувати COVID-19: із чого складаються нові ліки від коронавіруса

Дослідницька група вчених з Університету Скріппса, США, виявили речовину, що знищує коронавірус в організмі людини. Більш того, після лікування виробляються антитіла, які створюють надійний бар'єр перед COVID-19.

Результати дослідження експерти з США опублікували на сторінках популярного наукового видання Science.

Вчені в ході дослідження вивчали зразки крові, взяті у людей, які перехворіли COVID-19 у важкій і легкій формі. Експерти хотіли з'ясувати, чи містить їхня кров антитіла, які можуть блокувати процес зараження коронавірусною інфекцією?

У результаті з'ясувалося, що В-клітини (імунні клітини, що продукують антитіла) синтезували різні типи антитіл проти COVID-19. Далі вчені вивчили послідовність генів, які відповідають за кодування антитіл і змогли самі синтезувати антитіла у лабораторних умовах.

Таким чином, були створені антитіла, які в мінімальних кількостях потрапляючи в кров, можуть блокувати коронавірус, не дозволяючи йому заражати клітини живого організму.

На другому етапі досліджень, американські вчені планують провести тестування препарату на тваринах. Потім починаються клінічні випробування на людях. Якщо все пройде успішно, то вже на початку 2021 року унікальні ліки від COVID-19 з'явиться на прилавках аптек.

Нагадаємо, раніше вірусологи перерахували популярні препарати, якими не варто лікувати коронавірусну хворобу. Які ліки принесуть більше шкоди, ніж користі?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ