Через часті вимкнення світла в Україні краще заготовити їжу, яку не потрібно розігрівати. Для цього чудово підійде гарбузова ікра з морквою, яку потрібно лише намазати на хліб. Такий перекус не тільки вгамує почуття голоду, а й зарядить організм вітамінами.
Гарбузова ікра з морквою - рецепт вітамінної намазки на хліб
Складові:
- 300 г гарбуза
- 1 морква
- 1 цибулина
- 100 мл води
- 2 зубчики часнику
- 30 мл рослинної олії
- Сіль на смак
- Чорний мелений перець на смак
- 1 ч. л. 9% оцту
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- Очищаємо гарбуз, не залишаючи білої шкірки, інакше ікра гірчитиме. Гарбуз нарізаємо великими кубиками.
- Очищаємо цибулю і крупно нарізаємо.
- Очищаємо моркву і нарізаємо дрібно, оскільки вона готуватиметься довше за інші продукти.
- У сотейнику або каструлі з товстим дном розігріваємо олію і додаємо нарізані інгредієнти. Обсмажуємо їх 10-15 хвилин, додаємо окріп і прикручуємо вогонь – варимо приблизно 10 хвилин.
- Додаємо сіль та перець. Дрібно нарізаємо часник і теж відправляємо до овочів.
- Готові овочі перебиваємо блендером чи подрібнюємо ступкою для пюре. Якщо ікру плануєте вживати відразу, то оцет додавати не потрібно.
- Якщо плануєте розлити по банках, то додаємо оцет, стерилізуємо тару і закручуємо кришки.
Пропонуємо вам також скуштувати смачні лаваші з різною начинкою – шеф-кухарі поділилися сімома найкращими топінгами без майонезу.