Капуста – незамінний овоч. З нього можна приготувати безліч різноманітних страв як на сімейну вечерю, так і до святкового столу. Особливими капустяні страви роблять пікантні добавки, наприклад, спеції, аджика, чорнослив.
Рецепт тушкованої капусти з чорносливом
Інгредієнти:
- 1 вилок капусти
1 цибулина
1 морква
10 печериць
150 грам чорносливу
Рослинна олія для смаження
2 ст. л. аджики
1 ст. л. томатної пасти
Сіль і спеції за смаком
Спосіб приготування:
Вилок капусти звільнити від пошкоджених листків і качана. Нашаткувати тонкою соломкою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Цибулю очистити від лушпиння і нарізати дрібним кубиком. Моркву почистити, натерти на дрібній тертці.
Гриби добре промити. Нарізати на чотири або шість частин, в залежності від розміру.
Чорнослив вимити, видалити кісточки, нарізати на 3-5 частин.
Глибоку сковороду або сотейник, поставити на вогонь, влити рослинну олію. Коли жир розігріється, всипати нашатковану капусту. Обсмажувати, помішуючи, протягом 30 хвилин.
Додати до капусти цибулю і моркву. Смажити ще хвилин 15, не перестаючи час від часу перемішувати.
У чашку набрати 100 мл води, додати томатну пасту і аджику, перемішати. Вилити отриману рідину в сковороду з овочами. Тушкувати, поки не випарується зайва волога.
Всипати гриби і чорнослив. Накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 20, не забуваючи періодично перемішувати.
Тушковану капусту з чорносливом можна подати до столу відразу, а можна і в холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Спробуйте також приготувати вареники з картоплею. Простий рецепт смачної страви приємно здивує вас і ваших рідних.