Топ-4 частини свинини, які ідеально підходять для шашлику

Автор: Анастасия Березовская

Досвідчені шеф-кухарі поділилися секретом, з якого м'яса найкраще готувати шашлик. Страва вийде справді ідеальною.

Топ-4 частини свинини, які ідеально підходять для шашлику - today.ua

Яка частина свинини ідеально підходить для шашлику?

Найчастіше в магазині або на ринку можна зустріти свинячу шийку, ніжку, корейку, реберця, лопатку, карбонад, окіст, вирізку та грудинку. Але з цього переліку найбільше підходить карбонад, шийка, окіст, корейка або вирізка. Але чому?

Шашлик зі свинячої шийки вийде як із картинки. Він буде не тільки красивим, але ще й смачним, а завдяки невеликому прошарку жиру, який розтоплюється в процесі приготування, страва матиме красиву золоту скоринку. Маринад потрібно обирати максимально простий з мінімуму інгредієнтів та без оцту (!).

Топ-4 частини свинини, які ідеально підходять для шашлику

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Свинячий окіст також часто рекомендують для шашлику, але він вийде жорсткуватим. Щоб цього уникнути потрібно взяти частину із салом, тоді страва буде ніжною.

Шашлик з карбонату теж вийде досить соковитим та ніжним на смак. Цю частину свинини бажано брати з прошарком сала, який топиться і не дасть м'ясу висохнути. Найчастіше карбонат маринують у майонезі.

Шашлик з корейки буде ніжним, але мінус у цій частині свинини в тому, що в ній забагато сала. Єдиний вихід зрізати це місце, але для чого переплачувати гроші.

Топ-4 частини свинини, які ідеально підходять для шашлику

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Найбільш ніжним м'ясом зі всієї свинини є вирізка. З неї виходить чудовий шашлик, але єдиний мінус - блюдо треба з'їсти відразу і бажано ще теплим, бо коли м'ясо охолоне воно стане жорсткішим.

Нагадаємо, названо три популярні продукти, в яких не можна маринувати м'ясо - шашлик стане отрутою.

Головне