Today.ua

Свіжа зелень підвищує імунітет: як правильно вибрати і чим корисні весняні рослини

У травні настає чудова пора, коли можна зміцнити імунітет за допомогою першої зелені. Але при виборі пучків пряних рослин слід враховувати ряд факторів. Крім того, не буде зайвим дізнатися, яку користь ви отримаєте від тієї або іншої зелені.

Більш ефективного і доступного засобу для підвищення імунітету, ніж свіжа зелень, в травні не знайти. Його просто не існує. Однак не кожен пучок має цілющу силу і зміцнює захисні сили організму, вибирати листові рослини слід правильно.

Насамперед, зверніть увагу на зовнішній вигляд зелені. Листочки і стеблинки повинні бути пружними, соковитими, яскравими, без ознак жовтизни і в'янення. Чим свіжіші і щільніші рослини, тим більше в них міститься корисних речовин.

Дієтологи стверджують, що до зелені в супермаркетах слід ставитися дуже обережно. Нерідко пучки обробляють спеціальними хімікатами, які продовжують термін зберігання. У той час як натуральна свіжозрізана зелень дуже швидко в'яне.

Найкорисніше для здоров'я будуть ті види зелені, які ростуть у вашому регіоні. Петрушка, кріп, кінза, базилік. їх необхідно додавати, як у свіжому виді в салати з овочів, так і в супи, м'ясні страви, солону випічку. Навіть якщо частина вітамінів при термічній обробці буде знищена, залишиться клітковина і мікроелементи, які сприяють поліпшенню травлення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чому коронавірус не страшний дачникам. Адже на своїх ділянках вони можуть зібрати вже зараз найбільш цілющі і корисні для імунітету овочі, ягоди, зелень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ