На Закарпатті часто готують суп по-угорськи, який багатий на вітаміни. Це барвиста та апетитна страва, яка частіше з'являється на столі місцевих жителів у зимовий період. Її можна подати на обід для всієї родини.
Суп по-угорськи готується з м'ясом та квасолею. Запашне та ситне частування зігріє та додасть сил. Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 0,5 кг свіжого м'яса;
- 30 г вершкового масла;
- корінь петрушки;
- шматочок селери;
- 2 цибулини;
- морква;
- болгарський перець;
- 150 г бекону;
- 300 г картоплі;
- 2 з. часнику;
- дрібка цукру;
- 2 ч. л. паприки;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 400 г відвареної квасолі;
- сіль та спеції за смаком (коріандр, орегано, паприка);
- свіжа зелень (краще петрушка).
Подрібніть м'ясо на шматочки та обсмажте їх на вершковому маслі на сильному вогні. Корінь петрушки, шматок селери та одну цибулину потрібно порізати дрібно, а болгарський перець – на брусочки. Тушкуйте їх під кришкою протягом семи хвилин.
Залийте м'ясо та овочі водою та варіть на повільному вогні протягом 40 хвилин під кришкою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Окремо потрібно подрібнити бекон і обсмажити разом із другою цибулиною та морквою до напівготовності. Картоплю потрібно нарізати великим кубиком і відправити в каструлю до м'яса та овочів.
Залишилось приготувати томатний соус. Для цього змішайте столову ложку томатної пасти з цукром, паприкою, коріандром, орегано та часником. Квасолю потрібно додати до соусу і тушкувати ще п'ять хвилин, після чого відправити в суп і варити ще п'ять хвилин.
Зібраний суп по-угорськи потрібно залишити на середньому вогні ще 15 хвилин, після чого посипати свіжою зеленню. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати суп по-французьки за простим рецептом.