Лазанья із соусами “Бешамель“ та “Болоньєзе“: рецепт вишуканої страви італійської кухні

Автор: Леся Ловіцька

Лазанья стала однією із найпопулярніших страв в Італії, чиї жителі вигадали оригінальний рецепт. Цю листкову страву тепер люблять у всьому світі. Спробуйте приготувати лазанью зі смачними соусами "Бешамель" та "Болоньєзе".

Лазанья із соусами “Бешамель“ та “Болоньєзе“: рецепт вишуканої страви італійської кухні  - today.ua

Щоб лазанья приготувалася набагато швидше, краще купити готові листи для неї. Для однієї порції потрібно 250 г готових листів, а також наступні інгредієнти:

  • 450 г м'ясного фаршу;
  • морква;
  • цибулина;
  • 60 г борошна;
  • 60 г томатної пасти;
  • 90 г вершкового масла;
  • 800 мл молока;
  • 120 г сиру пармезан;
  • сіль та перець за смаком;
  • 1 ч. л. мускатного горіха;
  • олія для смаження.

Соус "Бешамель" готується так: потрібно розтопити 60 г вершкового масла в сковороді, додати просіяне борошно, і потроху вливати гаряче молоко, постійно помішуючи суміш. Посоліть, додайте мускатний горіх, перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Лазанья із соусами “Бешамель“ та “Болоньєзе“: рецепт вишуканої страви італійської кухні

Популярні зараз

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Соус "Болоньєзе" готується так: цибулину слід нарізати дрібно, обсмажити на олії кілька хвилин, після чого додати терту моркву і смажити до повної готовності. Потім викладають м'ясний фарш, солять і перчать його, перемішують і смажать ще десять хвилин.

На дно глибокої форми для запікання потрібно вилити трохи соусу "Бешамель", потім покласти лист лазаньї, додати соус "Болоньєзе", а зверху посипати тертим сиром. Шари потрібно чергувати, доки не закінчаться продукти.

Лазанья із соусами “Бешамель“ та “Болоньєзе“: рецепт вишуканої страви італійської кухні

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Лазанья запікається у духовці при температурі 180-190 градусів протягом 30-40 хвилин. Готову страву потрібно трохи остудити, після чого нарізати на порції.

Нагадаємо, як приготувати італійську фріттату – омлет із болгарським перцем та зеленню.