Якщо ви вперше хочете самостійно приготувати паску на Великдень, цей рецепт саме для вас. Тут складно помилитися, і в результаті завжди виходить смачна та пишна випічка.
Найпростіший рецепт паски, який завжди виходить
Один із ключових моментів - всі продукти, які будуть використовуватися для приготування паски, повинні бути кімнатної температури. Це означає, що до приготування, приблизно за дві години, потрібно дістати яйця і вершкове масло з холодильника.
Ваніліну потрібно додавати зовсім небагато – приблизно на кінчику ножа, інакше є ризик, що паска гірчитиме. Якщо використовувати ванільний цукор або натуральну ваніль, можна покласти більше.
Інгредієнти:
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 400 г борошна
- 300 г вершкового масла
- 250 г цукру
- 200 мл молока
- 4 яйця
- 150 г ізюму
- 1 ч. л. лимонної цедри
- 7 г розпушувача
- 0,5 ч. л. солі
- ванілін
Спосіб приготування:
- Родзинки залити окропом на 10 хвилин. Промити під проточною водою та обсушити паперовими рушниками, додати ложку борошна та перемішати. Це потрібно для того, щоб родзинки поступово вмішувалися в тісто.
- Розм'якшене вершкове масло змішуємо з цукром і перебиваємо міксером до пишної маси.
- Поступово вводимо яйця, не перестаючи збивати. Для цього найкраще розбити яйця по окремих ємностях, щоб було зручно вливати вільною рукою, не зупиняючи процес.
- Лимон обдати окропом і якісно вимити під проточною водою, найкраще з содою, щоб позбавитися всього бруду і воску.
- Натираємо цедру лимона на дрібній тертці - намагайтеся не зачепити білу шкірку, щоб випічка не гірчила.
- Цедру лимона та ванілін (ванільний цукор або натуральну ваніль) додаємо в масляну масу.
- Нагріваємо молоко до теплого стану (не кип'ятити!) і вливаємо в масляну масу – добре перемішуємо.
- Борошно змішуємо з розпушувачем та сіллю. Просіюючи додаємо потроху в тісто, постійно перемішуючи тісто лопаткою. Завдяки цьому тісто буде м'яким та повітряним.
- Вводимо в тісто родзинки та перемішуємо.
- Форми, якщо потрібно, змащуємо маслом, і розливаємо тісто на 3/4.
- Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці на режимі верх і низ протягом 1 часу і 15 хвилин. Після закінчення паски дістати з духовки, дати їм охолонути і витягнути з форми.
- Паски виходять досить солодкими, тому їх досить зверху присипати цукровою пудрою.
Готово. Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати бездрожжеву паску з глазур'ю зі згущеного молока - рецепт смачної та корисної випічки на свято.